Категорія
Новини
Дата

«АрселорМіттал Кривий Ріг» проклав новий водогін у місті, розраховує на збільшення виробництва

1 хв читання

Після руйнування Каховської ГЕС «АрселорМіттал Кривий Ріг» проклав новий водогін у місті. Він має забезпечити третину потреб мешканців Кривого Рогу і в повному обсязі – виробничі потреби підприємства, йдеться у пресрелізі АМКР.

Ключові факти

  • Вода по новому водопроводу буде постачатися з річки Інгулець і наповнювати Південне водосховище на рівні близько 3000 кубометрів на годину. АМКР забезпечив перекид води реверсом через власні мережі водопостачання, а також збудував нову насосну станцію та 5 км трубопроводу, йдеться у повідомленні.
  • Завдяки цьому проєкту виробничі процеси будуть забезпечені водою у повному обсязі, а населення Кривого Рогу вже зараз отримає до 30% необхідного обсягу води – це 80 000–90 000 кубометрів води на добу.
  • «Виходячи з поточної кон’юнктури ринку, рівень виробництва поки що залишиться без змін, але нова система водопостачання надає нам усі шанси для збільшення виробництва основних видів продукції», – сказав Мауро Лонгобардо, гендиректор АМКР. 
  • Будівництво тривало 20 днів, участь у ньому брали працівники АМКР та підрядні організації – Українська гірничо-металургійна компанія та будівельна компанія «Ольвія».
  • АМКР також є учасником ще одного проєкту із забезпечення водою міста – перекиду води з КРЕСівського водосховища, який реалізується за кошти обласного та міського бюджетів, зазначається у повідомленні.
Водогін від «АрселорМіттал Кривий Ріг» має забезпечити третину потреб мешканців міста

«АрселорМіттал Кривий Ріг» побудував новий водопровід. Фото: пресслужба АМКР

Контекст

Після підриву росіянами Каховської греблі «АрселорМіттал Кривий Ріг» призупинив виплавку сталі та виробництво прокату, щоб зменшити споживання води в критичних умовах. 

У червні робота фактично усього обладнання, яке охолоджується водою, була тимчасово призупинена. На підприємстві зараз працюють одна доменна піч, чотири прокатних стани, конвертерний цех і одна МБЛЗ.

Раніше Лонгобардо заявляв, що через підрив Каховської ГЕС і проблеми із забезпеченням технічною водою АМКР знизив виробництво до 15–20% від довоєнного рівня з 30–40%, досягнутих за останній час.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні