Категорія
Новини
Дата

«АрселорМіттал Кривий Ріг» проклав новий водогін у місті, розраховує на збільшення виробництва

Після руйнування Каховської ГЕС «АрселорМіттал Кривий Ріг» проклав новий водогін у місті. Він має забезпечити третину потреб мешканців Кривого Рогу і в повному обсязі – виробничі потреби підприємства, йдеться у пресрелізі АМКР.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Вода по новому водопроводу буде постачатися з річки Інгулець і наповнювати Південне водосховище на рівні близько 3000 кубометрів на годину. АМКР забезпечив перекид води реверсом через власні мережі водопостачання, а також збудував нову насосну станцію та 5 км трубопроводу, йдеться у повідомленні.
  • Завдяки цьому проєкту виробничі процеси будуть забезпечені водою у повному обсязі, а населення Кривого Рогу вже зараз отримає до 30% необхідного обсягу води – це 80 000–90 000 кубометрів води на добу.
  • «Виходячи з поточної кон’юнктури ринку, рівень виробництва поки що залишиться без змін, але нова система водопостачання надає нам усі шанси для збільшення виробництва основних видів продукції», – сказав Мауро Лонгобардо, гендиректор АМКР. 
  • Будівництво тривало 20 днів, участь у ньому брали працівники АМКР та підрядні організації – Українська гірничо-металургійна компанія та будівельна компанія «Ольвія».
  • АМКР також є учасником ще одного проєкту із забезпечення водою міста – перекиду води з КРЕСівського водосховища, який реалізується за кошти обласного та міського бюджетів, зазначається у повідомленні.
Водогін від «АрселорМіттал Кривий Ріг» має забезпечити третину потреб мешканців міста

«АрселорМіттал Кривий Ріг» побудував новий водопровід. Фото: пресслужба АМКР

Контекст

Після підриву росіянами Каховської греблі «АрселорМіттал Кривий Ріг» призупинив виплавку сталі та виробництво прокату, щоб зменшити споживання води в критичних умовах. 

У червні робота фактично усього обладнання, яке охолоджується водою, була тимчасово призупинена. На підприємстві зараз працюють одна доменна піч, чотири прокатних стани, конвертерний цех і одна МБЛЗ.

Раніше Лонгобардо заявляв, що через підрив Каховської ГЕС і проблеми із забезпеченням технічною водою АМКР знизив виробництво до 15–20% від довоєнного рівня з 30–40%, досягнутих за останній час.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні