Категорія
Новини
Дата

«АрселорМіттал Кривий Ріг» знизив виробництво удвічі через проблеми з водою після підриву Каховської ГЕС

Через підрив Каховської ГЕС і проблеми із забезпеченням технічною водою «АрселорМіттал Кривий Ріг» знизив виробництво до 15–20% від довоєнного рівня з 30–40%, досягнутих за останній час, повідомив генеральний директор Мауро Лонгобардо, пише «Інтерфакс-Україна».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами Лонгобардо, «АрселорМіттал Кривий Ріг» з промислового погляду відчув наслідки підриву Каховської ГЕС.
  • «Ми можемо використовувати те, що в нас є – запаси. Проте ви памʼятаєте, що ми працювали, у нас було десь 30–40% останнім часом, зараз ми повертаємося до 15–20% нашої робочої сили. І ми не бачимо зараз можливості отримувати більше замовлень», – сказав Лонгобардо.
  • Під час обговорення від Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА) він повідомив, що компанія зосередиться на виконанні раніше отриманих замовлень і реалізації проєктів із забезпечення підприємства водою з альтернативних джерел. Для реалізації цих проєктів знадобиться щонайменше шість місяців.
  • «Щоб почати використовувати воду з інших водойм, потрібен час – нам знадобляться насосні станції. Тобто це близько пів року як мінімум. Певна підготовча робота вже проводиться», – зазначив СЕО компанії.

Контекст

Через війну, зменшення експортних можливостей та обмежень в енергопостачанні виробничі потужності «АрселорМіттал Кривий Ріг» упродовж минулого року були завантажені не більше ніж на 20–25%. Обсяги виробництва впали у пʼять разів.

Виробництво чавуну в 2022 році склало 1,6 млн т, що становить 29% від бізнес-плану, сталі – 1,2 млн т (23,1%), прокату – 1,1 млн т (22,8%), коксу – 1 млн т (37,3%), концентрату – 4,5 млн (42,8%), видобутку руди – 11,6 млн т (44% від плану). 

6 червня Росія підірвала Каховську ГЕС, почалася евакуація місцевого населення з небезпечних районів. Через надзвичайну ситуацію президент Володимир Зеленський провів екстрене засідання РНБО. Внаслідок підриву машинної зали зсередини Каховську ГЕС повністю зруйновано, повідомила пресслужба «Укргідроенерго».

Того ж дня «АрселорМіттал Кривий Ріг» обмежив споживання води та призупинив низку процесів металургійного виробництва, повідомляло підприємство. Робота фактично усього обладнання, яке охолоджується водою, була тимчасово призупинена, щоб зберегти виробничі агрегати та знизити обсяги споживання води до нормалізації ситуації.

Зокрема, «АрселорМіттал Кривий Ріг» вирішив призупинити виплавку сталі, а також виробництво прокату. В роботі залишаться доменне та коксохімічне виробництва, а також ГЗК.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні