Категорія
Новини
Дата

«АрселорМіттал Кривий Ріг» знизив виробництво сталі на понад 56% у першому півріччі

У першому півріччі 2023 року «AрселорМіттал Кривий Ріг» виробив 390 000 т сталі, що на 56,2%, або 500 000 т, менше, ніж за аналогічний період минулого року, повідомив в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» гендиректор Криворізького гірничо-металургійного комбінату ПАТ Мауро Лонгобардо.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «У першому півріччі 2022 року ми виробили близько 890 000 т сталі, а у першому півріччі 2023-го — 390 000 т – 43% від першого півріччя 2022 року», – заявив він.
  • За словами Лонгобардо, перше півріччя минулого року не є вдалим порівнянням, тому що у перші два місяці 2022-го виробництво працювало на 100%. Він додав, що якщо порівняти воєнний період, то у середньому виробництво на одному й тому самому рівні.
  • «Порівнювати перше півріччя минулого року з першим півріччям цього року дуже важко. Якщо порівняти лише цифри, то зрозуміло, що цього року ми знизили виробництво порівняно з минулим роком», – зауважив гендиректор підприємства.
  • Він зазначив, що можна побачити піки та спади, але у середньому з однією доменною піччю в роботі підприємство завжди буде на рівні 20–30% виробництва.
  • «Коли матимемо воду в достатніх обсягах, у нас буде можливість вийти на 33–35%. Тож ми повернемося до 50% тільки тоді, коли доменна піч №6 повернеться до роботи», – наголосив гендиректор «AрселорМіттал Кривий Ріг».

Контекст

Після підриву росіянами Каховської греблі «АрселорМіттал Кривий Ріг» призупинив виплавку сталі та виробництво прокату, щоб зменшити споживання води в критичних умовах. 

У червні робота фактично усього обладнання, яке охолоджується водою, була тимчасово призупинена. На підприємстві зараз працюють одна доменна піч, чотири прокатних стани, конвертерний цех і одна МБЛЗ.

Раніше Лонгобардо заявляв, що через підрив Каховської ГЕС і проблеми із забезпеченням технічною водою АМКР знизив виробництво до 15–20% від довоєнного рівня з 30–40%, досягнутих за останній час.

У липні «АрселорМіттал Кривий Ріг» проклав новий водогін у місті. Він має забезпечити третину потреб мешканців Кривого Рогу і в повному обсязі – виробничі потреби підприємства.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні