Категорія
Новини
Дата

«АрселорМіттал Кривий Ріг» знизив виробництво сталі на понад 56% у першому півріччі

1 хв читання

У першому півріччі 2023 року «AрселорМіттал Кривий Ріг» виробив 390 000 т сталі, що на 56,2%, або 500 000 т, менше, ніж за аналогічний період минулого року, повідомив в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» гендиректор Криворізького гірничо-металургійного комбінату ПАТ Мауро Лонгобардо.

Ключові факти

  • «У першому півріччі 2022 року ми виробили близько 890 000 т сталі, а у першому півріччі 2023-го — 390 000 т – 43% від першого півріччя 2022 року», – заявив він.
  • За словами Лонгобардо, перше півріччя минулого року не є вдалим порівнянням, тому що у перші два місяці 2022-го виробництво працювало на 100%. Він додав, що якщо порівняти воєнний період, то у середньому виробництво на одному й тому самому рівні.
  • «Порівнювати перше півріччя минулого року з першим півріччям цього року дуже важко. Якщо порівняти лише цифри, то зрозуміло, що цього року ми знизили виробництво порівняно з минулим роком», – зауважив гендиректор підприємства.
  • Він зазначив, що можна побачити піки та спади, але у середньому з однією доменною піччю в роботі підприємство завжди буде на рівні 20–30% виробництва.
  • «Коли матимемо воду в достатніх обсягах, у нас буде можливість вийти на 33–35%. Тож ми повернемося до 50% тільки тоді, коли доменна піч №6 повернеться до роботи», – наголосив гендиректор «AрселорМіттал Кривий Ріг».

Контекст

Після підриву росіянами Каховської греблі «АрселорМіттал Кривий Ріг» призупинив виплавку сталі та виробництво прокату, щоб зменшити споживання води в критичних умовах. 

У червні робота фактично усього обладнання, яке охолоджується водою, була тимчасово призупинена. На підприємстві зараз працюють одна доменна піч, чотири прокатних стани, конвертерний цех і одна МБЛЗ.

Раніше Лонгобардо заявляв, що через підрив Каховської ГЕС і проблеми із забезпеченням технічною водою АМКР знизив виробництво до 15–20% від довоєнного рівня з 30–40%, досягнутих за останній час.

У липні «АрселорМіттал Кривий Ріг» проклав новий водогін у місті. Він має забезпечити третину потреб мешканців Кривого Рогу і в повному обсязі – виробничі потреби підприємства.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні