«Артемсіль» зібрала 58,5 млн грн від продажу солі «Міць. Українська камʼяна» на дрони для ГУР
Категорія
Новини
Дата

«Артемсіль» зібрала 58,5 млн грн від продажу солі «Міць. Українська камʼяна» на дрони для ГУР

ДП «Артемсіль» та платформа United24 завершили проєкт «Міць. Українська кам’яна» із продажу спеціальної партії солі і зібрали понад 58,5 млн грн, йдеться у релізі. Усі кошти перекажуть на закупівлю 2200 безпілотників FPV для української розвідки.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Наприкінці лютого «Артемсіль» повернулась у продаж під назвою «Міць. Українська кам’яна», лімітована партія налічувала 100 000 пачок і була доступною у мережі «Сільпо» та онлайн на Rozetka.
  • Проєкт підтримали десятки тисяч людей та український бізнес. Внески зробили: «ІнтерХім», VARUS, Аптечний холдинг АНЦ, INTERTOP, «Делві», Hop Hey, Kitrum та інші.
  • Координаторка United24 Ярослава Гресь зазначила, що усі 500 грн з кожної пачки направляються на придбання дронів-камікадзе, ще понад 8 млн грн вдалося зібрати завдяки розіграшу п’ятьох пачок солі з автографом начальника Головного управління розвідки Кирила Буданова.
  • «Дрони FPV продемонстрували свою ефективність на полі бою. Отже, що більше їх в українського війська, то складніше нашому ворогові», – сказав командир спецпідрозділу «Крила» ГУР МО, позивний Волонтер.

Контекст

До роковин початку великої війни ДП «Артемсіль» та платформа United24 презентували спеціальну партію солі. «Міць. Українська кам’яна» розфасована у пачки по 200 г. Увесь прибуток буде направлений на формування флотилії дронів-камікадзе для ГУР, йдеться в повідомленні держкомпанії.

United24 та «Артемсіль» зробили спеціальну партію солі. Розділили 20 т на 100 000 символічних пачок солі, видобутої в шахтах Соледара. 

Вартість пачки становила 500 грн. 465 грн з кожної із них перекажуть на формування флотилії дронів-камікадзе FPV (First Person View) для ГУР через United24. Один такий дрон коштує $700.

Через російські обстріли в шахтах Соледара перестали видобувати сіль у квітні 2022 року. Це сталося вперше з часів Другої світової війни. Цехи «Артемсолі» згоріли, обладнання було знищене, будівлі зруйновані, а понад 2500 мешканців Соледару залишили свій дім. 

Частину запасів солі вдалось вивезти, але влітку 2022 року «Артемсіль» остаточно зникла з полиць продуктових мереж.

Дрони-камікадзе FPV (First Person View) використовуються буквально як снайперська зброя з відстані до 8 км. Завдяки встановленим камерам та сучасним засобам зв’язку оператор може керувати літальним апаратом у режимі реального часу, залишаючись при цьому на безпечній відстані.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні