Категорія
Новини
Дата

АТБ закриває магазини у Донецькій області через бойові дії та збої з постачанням продукції

Через загострення бойових дій у Донецькій області «АТБ-маркет» тимчасово призупиняє діяльність магазинів торговельної мережі АТБ у регіоні, йдеться в повідомленні мережі. Донедавна в області працювало чотири магазини.

Що допомагає українському бізнесу відштовхнутися від дна? 22 березня на «Саміті експортерів» від Forbes топкомпанії поділяться інструментами та прогнозами з розвитку експорту. Спікери з «Метінвест», Kernel, Nemiroff, «Біосфери» та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • На початок повномасштабної військової агресії в Донецькій області працювало 57 магазинів торговельної мережі АТБ. За час воєнних дій компанія була вимушена закрити 53 магазини, з них 28 були пошкоджені під час ракетних та артилерійських обстрілів.
  • За період окупації регіону ворог захопив та привласнив 24 магазини АТБ. На їхній базі відкрито російські аналоги мереж «Мера», «Сытый маркет», «ТМ Маркет» та інші.
  • Останнім часом у Донецькій області працювало чотири магазини торговельної мережі: у Покровську, Селидовому, Добропіллі та Новогродівці.
  • Наразі компанія має проблеми з безперебійним постачанням продуктів, зокрема, через введення в області особливого режиму руху транспорту.

Контекст

Незважаючи на всі складнощі ведення бізнесу у воєнний час, корпорація АТБ заявляє, що стрімко відновлює діяльність на звільнених від окупантів територіях України. З травня місяця відновлено роботу понад 150 магазинів у Київській, Чернігівській, Сумській та Харківській областях. Загалом наразі понад 1140 магазинів компанії працюють по всій Україні.

На окупованих територіях росіяни захоплюють українські супермаркети та гіпермаркети: «Сільпо», «Епіцентр» та «Нову Лінію», АТБ. У Varus, «METRO Україна», «Економ Плюс» кажуть, що не знають, що з їхніми магазинами в захоплених містах. Ритейлери втратили сотні торговельних точок та отримали мільярди гривень збитків. Окупанти змінюють вивіски, крадуть товар та змушують працівників виходити працювати.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні