Категорія
Новини
Дата

Аукціон з оренди столичного Житнього ринку відклали. Учасникам дадуть більше часу на підготовку

Аукціон з оренди столичного Житнього ринку відклали. Учасникам дадуть більше часу на підготовку /Shutterstock

Shutterstock

Аукціон з оренди приміщень на Житньому ринку в Києві буде оголошено повторно, повідомив мер Києва Віталій Кличко. Потенційні учасники матимуть для підготовки 25 днів, тоді як перші торги було оголошено за тиждень до проведення.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Термін подачі заяв на аукціон, який під час воєнного стану законодавство встановлює від пʼяти днів, місто подовжить», – повідомив Кличко.
  • Потенційні інвестори матимуть максимальний за законом термін на підготовку – 25 днів, каже мер.
  • «Умовою оренди є збереження функціоналу та продовження роботи ринку», – наголосив Кличко. Він зазначив, що у вимогах до орендаря – реконструкція критої будівлі, зокрема й її даху, ремонт інженерних комунікацій.

Контекст

Департамент комунальної власності Києва виставив на орендний аукціон приміщення Житнього ринку. Оголошення про проведення аукціону опублікувала Національна електронна біржа. Аукціон оголосили 18 березня, подача заявок мала тривати до 24 березня, а самі торги мали відбутися 25 березня. 

Загалом на оренду виставлено 11 186 кв. м в Житньому ринку.

5713 кв. м – на першому поверсі, який має бути відведений під продаж сільськогосподарської продукції, товарів першої необхідності, ветеринарно-санітарну лабораторію, йдеться в оголошенні.

750 кв. м – на другому поверсі, де можна розмістити об’єкти торгівлі, ресторани, сервіси, як-от ательє, хімчистку, ремонтні майстерні. Підвальні приміщення, а це 4723 кв. м, призначені для тимчасового зберігання товарів. Орендар має право здавати майно в суборенду без зміни цільового призначення.

Термін дії договору – 15 років. Стартова вартість оренди за місяць – 2,5 млн грн (без урахування ПДВ). Крім орендної плати, орендар відшкодовує витрати на утримання орендованого майна, комунальні витрати, земельний податок та інші платежі. Та найголовніше – має провести власним коштом капітальний ремонт (реконструкцію) ринку. 

Частину приміщень Житнього ринку площею 4160 кв. м було здано в оренду два роки тому ТОВ «Танджерін», яке повʼязували з ресторанною компанією Tarantinо family. Кінцевий бенефіціар – Валерій Аракчеєв, свідчать дані YouControl.

Договір оренди був підписаний у травні 2022 року. У червні 2023-го КП «Житній ринок» подало до суду позов про стягнення з ТОВ «Танджерін» боргу в приблизно 4,4 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні