Категорія
Новини
Дата

«Ощадбанк» виставив на продаж столичні ТРЦ «Атмосфера», готель Ramada Encore і БЦ «Європа»

«Ощадбанк» виставив на електронний аукціон OpenMarket лот, який складається, зокрема, з бізнес-центру «Європа», ТРЦ «Атмосфера» і готелю Ramada Encore у Києві. Стартова ціна – 1,7 млрд грн. Про це йдеться у пресрелізі «Ощадбанку».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Ощадбанк» виставив на продаж на електронному аукціоні OpenMarket лот, який складається з об’єктів нерухомого майна та права грошової вимоги.
  • До лоту входять: 22-поверховий готель Ramada Encore та бізнес-центр «Європа» загальною площею 17 396 кв. м. Також продається торгово-розважальний центр «Атмосфера» площею 48 475 кв. м. 
  • Крім цього, у лот входять 11 земельних ділянок у селищі Козин на Київщині з цільовим призначенням «житлове будівництво» на 17,3 га і право грошової вимоги до ТОВ «Компанія «Нітеко». 
  • Стартова ціна лоту 1,7 млрд грн. Гарантійний внесок для участі – 89,9 млн грн. Дата торгів призначена на 25 березня 2024 року.  

Контекст

ТРЦ «Атмосфера», бізнес-центр «Європа», готель Ramada Encore Kyiv та ТОВ «Нітеко» входять девелоперську групу DeVision. Згідно з YouControl, її співвласником та головою ради директорів є уродженець Росії з литовським громадянством Дмитро Буряк. 

У 2017 році «Ощадбанк» вже намагався продати право вимоги за кредитними договорами, де заставами були ТРЦ «Атмосфера» Ramada Encore Kyiv за 1,9 млрд грн. Тоді аукціон не відбувся. 

У 2018 році банк закінчив реструктуризацію боргів компаній «Нітеко» і «Будівельні технології», співвласником яких є Дмитро Буряк.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні