Категорія
Новини
Дата

Власник «Великої Кишені» і «Велмарту» Роман Лунін планує придбати будівлю Київського протезного заводу за 165 млн грн (доповнено)

Власник Retail Group («Велика Кишеня» і «Велмарт») Роман Лунін /Антон Забєльський для Forbes Україна

Власник Retail Group («Велика Кишеня» і «Велмарт») Роман Лунін Фото Антон Забєльський для Forbes Україна

На аукціоні з продажу державного Київського протезного заводу перемогла компанія ТОВ «Реал Славутич 1», яка входить у Retail Group Романа Луніна. Він запропонував найвищу ставку за підприємство – 165 млн грн, вказують дані «Prozorro.Продажі».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Переможцем аукціону з продажу єдиного майнового комплексу «Київське експериментальне протезно-ортопедичне підприємство» стало ТОВ «Реал Славутич 1», яке запропонувало найвищу ставку за лот – 165 млн грн.
  • У складі підприємства є три заводи у Києві, Чернігові та Черкасах сукупною площею 12 298 кв. м. За умовами аукціону, новий власник має сплатити заборгованість підприємства у розмірі 34,4 млн грн. Також основною вимогою є збереження профілю діяльності підприємства протягом щонайменше 10 років. 
  • Згідно з YouControl, бенефіціарним власником ТОВ «Реал Славутич 1» є Роман Лунін. Він володіє Retail Group, у яку входять торгові мережі «Велика Кишеня» та «Велмарт».
  • Доповнено. «Ми збираємося зробити це підприємство сучасним і перевести на нову технологічну основу, бо в умовах війни воно має працювати», — каже Роман Лунін. За його словами, за останні два місяці підприємство зупинило свою роботу через борги, які виникли внаслідок нерентабельності.

Контекст

Мережа Retail Group нараховує майже 60 продуктових супермаркетів: вісім працюють під брендом «Велика Кишеня», 34 – «Велмарт», 17 – «ВК Експрес», один – ВК Select. 

Через велику війну компанія із 64 магазинів закрила п’ять – у Бердянську, Сєвєродонецьку, два – у Харкові та в Херсоні, розповідав наприкінці 2022 року в інтерв’ю Forbes власник Retail Group, Роман Лунін. 

Крім цього, у компанії лишився один маркет на окупованій території в Бердянську. Він, можливо, захоплений окупантами або їх спільниками. Так само функціонували на Херсонщині магазини й інших ритейлерів.

«Ми відкриваємо магазини, можливо, не так інтенсивно, як інші мережі – по два–три на рік. Також протягом п’яти років ми щороку вкладаємо в реновацію магазинів по 500 млн грн», – зазначав Лунін.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні