Категорія
Новини
Дата

«Аватар: Шлях води» заробив $1 млрд лише за два тижні у прокаті

Нова стрічка Джеймса Кемерона «Аватар: Шлях води» заробив $1 млрд у світовому прокаті за 14 днів. Він став фільмом, який найшвидше зібрав таку суму впродовж цього року, пише ВВС.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • Сиквел «Аватара» – один із трьох фільмів, які зібрали понад $1 млрд цього року. Серед них «Топ Ґан: Меверік» та «Світ Юрського періоду: Домініон».
  • Режисер фільму Джеймс Кемерон заявив, що його технологічно інноваційна стрічка має заробити $2 млрд, щоб стати беззбитковою. Оригінальний «Аватар» 2009 року приніс найбільшу суму касових зборів у світі – майже $3 млрд.

Контекст

У перший вікенд після премʼєри стрічка зібрала $134 млн у кінотеатрах США та Канади, не виправдавши прогнозів.

За даними EntTelligence, квитки на 3D-показ фільму коштували в середньому $16,55, 2D – $12,62.

«Аватар: Шлях води» розповідає про події, що відбуваються по завершенню оригінального «Аватара». У 2009-му глядачу розповідали про жадібних людей-колонізаторів, які позбавляють ресурсів далеку планету Пандора. Сюжет описував історію кохання солдата-людини Джейка Саллі до мисливиці з Пандори – Нейтірі.

Дія сіквела розгортається через кілька років, коли Саллі та Нейтірі прямують під воду, щоб захистити свою планету від іншого людського вторгнення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні