Категорія
Новини
Дата

Netflix інвестує $900 млн у нову кіностудію на місці колишньої військової бази в США

Компанія Netflix побудує сучасне виробниче підприємство на колишній американській військовій базі в штаті Нью-Джерсі, пише Bloomberg. Стримінговий сервіс планує інвестувати в проєкт протягом кількох років $900 млн.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • Компанія заплатить $55 млн за ділянку землі площею близько 120 га, на якій розташовувалась військова база «Форт Монмут».
  • На першій стадії планується збудувати 12 павільйонів звукозапису. На наступних стадіях – офісні будівлі та інші обʼєкти, що використовуються для виробництва фільмів.
  • «Ми вважаємо, що відкриття кіностудії допоможе створити тисячі нових робочих місць і принесе економіці штату мільярди доларів, а також сприятиме появі динамічної кіновиробничої екосистеми в Нью-Джерсі», – заявив CEO Netflix Тед Сарандос.

Контекст

У квітні стало відомо, що Netflix уперше за останні 10 років втратив підписників. За перший квартал 2022 року кількість клієнтів упала на 200 000 осіб. Причина – війна в Україні та підвищення цін на основних ринках. Сервіс втратив 700 000 підписників після виходу з російського ринку. Ще 600 000 клієнтів перестали користуватися його послугами у США та Канаді через підвищення цін на підписку. Після появи цієї інформації акції Netflix упали на 26%, а компанія втратила близько $40 млрд ринкової вартості.

Стримінгова платформа попереджала акціонерів, що може втратити близько 2 млн платних користувачів за результатами другого кварталу, проте фактичні втрати склали 970 000 передплатників. У Netflix також повідомили, що на початку 2023 року планують офіційно представити дешевший план підписки на сервіс, який передбачатиме перегляд реклами.

За підсумками третього кварталу аудиторія стримінг-сервісу зросла з 220,67 млн до 223,09 млн. Дохід Netflix зріс на 5,9% р/р, до $7,93 млрд (консенсус-прогноз: $7,84 млрд).

Акції Netflix подорожчали на 3,4% за підсумками торгів у Нью-Йорку в середу. З початку року капіталізація компанії впала вдвічі – до $128 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні