Категорія
Новини
Дата

Касові збори фільму «Аватар: Шлях води» за перші вихідні не виправдали прогнозів

Новий фільм Джеймса Кемерона «Аватар: Шлях води» (Avatar: The Way of Water) зібрав $134 млн у кінотеатрах США та Канади у перший вікенд після премʼєри, не виправдавши прогнозів, пише CNBC.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Аналітики в середньому очікували, що збори довгоочікуваного сиквелу становитимуть $175 млн, а керівництво Walt Disney Co прогнозувало показник на рівні $135–150 млн.
  • Світові збори «Аватара» досягли $300,5 млн. Загалом фільм зібрав $434,5 млн. На Китай припало близько $57 млн із загального показника.
  • «Більшості фільм дуже сподобався, і через цей ентузіазм зʼявилися прогнози, невиправдано високі з погляду історичних даних та різних негативних факторів», – сказав старший аналітик Comscore Пол Дергарабедян. 
  • За його словами, існує також безліч позитивних факторів, які забезпечать фільму довгостроковий глобальний успіх.
  • За даними EntTelligence, квитки на 3D-показ фільму коштували в середньому $16,55, 2D – $12,62.
  • «На цьому етапі ще передчасно оцінювати ступінь успіху фільму, особливо з огляду на те, що Кемерон має довгі прокати у світі», – зазначив Шон Роббінс, головний медіааналітик BoxOffice.com. 

Контекст

Перший «Аватар», що вийшов у 2009 році і був у прокаті 234 дні, утримує титул найуспішнішого фільму в історії. Його світові збори перевищують $2,9 млрд. В міжнародному прокаті він зібрав лише $77 млн у перший тиждень.

Наразі невідомо, яку суму 20th Century Studio витратила на виробництво другої частини «Аватара». Раніше Кемерон заявляв, що фільм виявився «надзвичайно дорогим» і є «найгіршим бізнес-кейсом в історії кіно». 

Режисер зазначив, що прибутковим фільм можна буде вважати лише у тому випадку, якщо він стане «третім чи четвертим касовим фільмом в історії». Наразі на четвертій сходинці в рейтингу найкасовіших фільмів в історії перебуває фільм «Зоряні війни: Пробудження Сили». Він зібрав понад $2 млрд у світовому прокаті.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні