Категорія
Новини
Дата

Австралія вдруге анулювала візу першій ракетці світу Новаку Джоковичу

Влада Австралії вдруге поспіль анулювала візу першій ракетці світу Новаку Джоковичу через його небажання вакцинуватися проти коронавірусу, пише BBC. Тепер йому загрожує депортація.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Віза анульована згідно із законом про імміграцію. Законодавство Австралії дозволяє депортувати будь-кого, хто може нести потенційну загрозу «здоров’ю, безпеці або порядку австралійської громади».
  • Міністр імміграції Австралії Алекс Хоук скористався дискреційними повноваженнями після того, як суд скасував попереднє анулювання візи і звільнив тенісиста з імміграційного увʼязнення.
  • У рішенні міністра імміграції головною підставою для скасування візи називається те, що перебування Джоковича в Австралії може «підбурити антиваксерів», повідомив юрист Джоковича Ніколас Вуд.
  • Джокович наразі планує вдруге звернутися до суду за дозволом залишитися в країні і грати на Australian Open.
  • Якщо сербський тенісист не оскаржить це рішення, він не зможе отримати візу протягом трьох років. Винятком можуть стати «переконливі обставини, які впливають на інтереси Австралії».

Контекст

Новак Джокович є противником вакцинації від коронавірусу. Щоб потрапити до Австралії він надав документ про те, що перехворів на коронавірус у грудні. Згодом з’ясувалося, що член його команди помилився в оформленні візи.

Спортсмен запевняє, що помилка виникла через «людський фактор». В декларації він зазначив, що за 14 днів до прибуття в Австралію він не був в інших країнах. Але виявилося, що в цей період він літав із Белграду до Іспанії. Також тенісист зізнався, що давав інтерв’ю та робив фотосесію, маючи позитивний тест на COVID-19.

Тенісиста помістили на карантин, анулювали візу і планували депортувати, але 10 січня Джокович виграв суд. Наразі 9-кратний чемпіон Australian Open близький до того, аби не зіграти на турнірі, який стартує в понеділок.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні