Категорія
Новини
Дата

Австралія вдруге анулювала візу першій ракетці світу Новаку Джоковичу

1 хв читання

Влада Австралії вдруге поспіль анулювала візу першій ракетці світу Новаку Джоковичу через його небажання вакцинуватися проти коронавірусу, пише BBC. Тепер йому загрожує депортація.

Ключові факти

  • Віза анульована згідно із законом про імміграцію. Законодавство Австралії дозволяє депортувати будь-кого, хто може нести потенційну загрозу «здоров’ю, безпеці або порядку австралійської громади».
  • Міністр імміграції Австралії Алекс Хоук скористався дискреційними повноваженнями після того, як суд скасував попереднє анулювання візи і звільнив тенісиста з імміграційного увʼязнення.
  • У рішенні міністра імміграції головною підставою для скасування візи називається те, що перебування Джоковича в Австралії може «підбурити антиваксерів», повідомив юрист Джоковича Ніколас Вуд.
  • Джокович наразі планує вдруге звернутися до суду за дозволом залишитися в країні і грати на Australian Open.
  • Якщо сербський тенісист не оскаржить це рішення, він не зможе отримати візу протягом трьох років. Винятком можуть стати «переконливі обставини, які впливають на інтереси Австралії».

Контекст

Новак Джокович є противником вакцинації від коронавірусу. Щоб потрапити до Австралії він надав документ про те, що перехворів на коронавірус у грудні. Згодом з’ясувалося, що член його команди помилився в оформленні візи.

Спортсмен запевняє, що помилка виникла через «людський фактор». В декларації він зазначив, що за 14 днів до прибуття в Австралію він не був в інших країнах. Але виявилося, що в цей період він літав із Белграду до Іспанії. Також тенісист зізнався, що давав інтерв’ю та робив фотосесію, маючи позитивний тест на COVID-19.

Тенісиста помістили на карантин, анулювали візу і планували депортувати, але 10 січня Джокович виграв суд. Наразі 9-кратний чемпіон Australian Open близький до того, аби не зіграти на турнірі, який стартує в понеділок.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні