Категорія
Новини
Дата

Канадська провінція Квебек запровадить «податок на здоровʼя» для невакцинованих

Влада канадської провінції Квебек вирішила запровадити «податок на здоровʼя» для мешканців, які не вакцинувалися від коронавірусу, повідомляє ВВС. Розмір податку ще не визначено, але, за словами премʼєр-міністра Квебека Франсуа Лего, він буде «значним».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Лего заявив, що нещеплені першою дозою вакцини будуть платити «податок». Точну суму він не назвав, але наголосив, що вона буде «значною» – не менше 100 канадських доларів ($80), пише видання Quartz.
  • У Квебеку не вакцинувалися від коронавірусу 12,8% жителів, на них припадає половина всіх випадків госпіталізації. У провінції зареєстровано найбільше число смертей від COVID-19 в країні — на 11 січня воно досягло 12 000, за попередню добу — 62 смерті. З 31 грудня у Квебеку діє комендантська година з 22:00 до 5:00.
  • У вівторок повідомлялося про 8710 нових випадків коронавірусу. Лікарні у Монреалі, найбільшому місті провінції, заповнені майже на 100%. У лікарнях Квебеку перебувають 2742 пацієнти з COVID, у тому числі 244 пацієнти у реанімації.
  • Минулого тижня провінція Квебек оголосила, що для покупок у магазинах каннабісу та спиртних напоїв знадобиться доказ вакцинації.

Цитата

«Я думаю, що зараз це питання справедливості по відношенню до 90% населення, яке пішло на деякі жертви», — сказав прем’єр-міністр Лего. Я думаю, що ми зобовʼязані вжити таких заходів».

Контекст

Квебек — не єдиний регіон у світі, який хоче фінансово карати невакцинованих. Починаючи з кінця січня греки старші за 60 років будуть сплачувати штраф у розмірі 100 євро за кожен місяць, протягом якого вони залишаються нещепленими. Сінгапур вимагає, щоб невакциновані пацієнти із COVID самі оплачували медичні рахунки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні