Категорія
Новини
Дата

Австрія готова допомогти відбудовувати інтернет-інфраструктуру України

Австрія готова допомогти Україні із відновленням пошкодженої внаслідок війни інтернет-інфраструктури. Про це повідомили в Міністерстві цифрової трансформації.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Перед міжнародною конференцією в Лугано команда Мінцифри зустрілася з Держсекретарем у справах цифровізації та телекомунікацій Федерального уряду Австрії Флоріаном Турскі.
  • «Представники Австрії були вражені тим, наскільки швидко ми впровадили цифрові документи в «Дії», як активно продовжуємо запускати нові послуги та як тримаємо цифровий фронт», – повідомили в Мінцифри.
  • Австрія готова допомогти Україні із відновленням пошкодженої інтернет-інфраструктури, а також зацікавлена в обміні з Україною досвідом цифровізації послуг та застосунком «Дія», зокрема, наголосили в міністерстві.

Контекст

Через російське вторгнення припинили працювати понад 3000 базових станцій мобільних операторів, повідомили в Мінцифри.

На кінець травня у оператора «Київстар» працювало 30% базових станцій в Донецькій області, а в Луганській – нуль. У травні компанія відновила роботу 200 станцій. Лише у Київській, Чернігівській та Сумській областях було пошкоджено близько 30-35% всіх станцій, близько 10-15% – зруйновано. 

Інший великий мобільний оператор Vodafone Україна заявляв, що на відновлення знищеної війною інфраструктури знадобиться понад 1,5 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні