Категорія
Новини
Дата

Власник «Київстару» заявив про знецінення бізнесу в Україні на $20 млн, в Росії – майже на півмільярда

Група Veon у першому кварталі зафіксувала знецінення свого бізнесу в Україні на $20 млн, не дивлячись на «високі показники ефективності», в Росії – на $449 млн, йдеться у пресрелізі компанії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Український бізнес Veon (мобільний оператор «Київстар») продемонстрував «високі показники ефективності», хоча активи в країні знецінилися на $20 млн. Причиною компанія називає фізичні збитки через знищене обладнання внаслідок військових дій. 
  • Причину знецінення бізнесу в РФ компанія пояснила «вищим коефіцієнтом дисконтування», який буде використовуватися для майбутніх грошових потоків, повʼязаних з російськими операціями щодо міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ).

Контекст

«Київстар», що мав 26 млн користувачів на початку року, втратив понад 1 млн абонентів від початку повномасштабної війни, повідомив Forbes президент «Київстару» Олександр Комаров.

На Донеччині станом на кінець травня працювало 30% базових станцій «Київстар», а в Луганській – 0. Лише у Київській, Чернігівській та Сумській областях було пошкоджено близько 30–35% всіх сайтів, близько 10–15% – зруйновано. У травні компанія відновила роботу 200 станцій з 1000. В компанії заявляли, що відбудувати один зруйнований сайт коштує близько 1,5 млн грн.

Veon (раніше Vimpelcom) заснована російським бізнесменом Дмитром Зіміним. Холдинг зареєстрований на Бермудських островах, йому належать телекомунікаційні активи у країнах Азії, Африки та СНД. У Росії VEON володіє телекомунікаційною компанією «ВимпелКом» (бренд «Білайн»). 47,9% акцій «ВимпелКому» належить LetterOne (входить до «Альфа-Груп»).

Співзасновник «Альфа-Груп» Михайло Фрідман після санкцій ЄС через російську військову агресію проти України на початку березня залишив раду директорів VEON, до якої входив з 2010 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні