Категорія
Новини
Дата

Австрія, Угорщина та Словаччина відкликали вето на запровадження ембарго на російську нафту – ZDF

Німецький телеканал ZDF з посиланням на свої джерела повідомляє, що Угорщина, Австрія та Словаччина відкликали своє вето на нафтове ембарго проти Росії після інтенсивних переговорів.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Ці три країни були останніми в Євросоюзі, які відмовлялися вводити заборону на російську нафту.
  • «Ембарго, ймовірно, буде прийнято в найближчі кілька днів, але буде реалізовано лише в найближчі кілька місяців. Коли саме, поки що обговорюється», – зʼясували журналісти.
  • За словами дипломатів, такі країни, як Словаччина та Угорщина, досі були проти швидкого запровадження ембарго, в основному через їхню високу залежність від постачання російської нафти.
  • Доповнено: речник угорського уряду Золтан Ковач відповів виданню ZDF, що Угорщина не відмовляється від свого вето. Він додав, що позиція країни залишається такою ж, як і була.

Контекст

Європейський Союз схиляється до заборони імпорту російської нафти до кінця року, заявили два дипломати ЄС після переговорів між Європейською комісією і державами-членами ЄС. Близько половини з 4,7 млн барелів на день експорту сирої нафти з Росії припадає на ЄС, забезпечуючи близько чверті імпорту нафти ЄС у 2020 році.

Ембарго на російську нафту почала також підтримувати Німеччина, яка раніше блокувала рішення. Віцеканцлер Німеччини Роберт Хабек в інтервʼю ZDF підтвердив, що Німеччина не блокуватиме рішення Євросоюзу запровадити ембарго на російську нафту. За його словами, Німеччина готова до нафтового ембарго. При цьому головне – не допустити, щоб ціни на нафту злетіли так високо, що Путін заробить більше грошей за меншого експорту нафти.

Очікується, що шостий пакет санкцій оголосять у середу, 4 травня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні