Категорія
Новини
Дата

Австрія заморозила €254 млн російських активів на 97 рахунках. З березня сума зросла вдвічі

Австрія в рамках санкцій ЄС заморозила близько €254 млн російських активів на 97 рахунках, повідомив телеканал ORF з посиланням на дані федерального уряду. Порівняно з даними на березень сума зросла вдвічі.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Пошуком активів російських бізнесменів, які могли потрапити під санкції ЄС, займається спеціально створена цільова група. Вона діє під керівництвом Управління державної безпеки та розвідки (DSN) при МВС Австрії. 
  • Слідчі також виявили пʼять підозрілих записів у Земельному кадастрі. Пошук активів, що потрапили під санкції, ускладнюється при встановленні звʼязків між корпоративними структурами, трастовими компаніями та підсанкційними особами, йдеться в повідомленні.
  • Уряд Австрії обіцяє надати повний звіт про результати розслідування до кінця травня. 

Контекст

За даними уряду Австрії, наразі санкції запроваджено проти 1091 особи та 80 організацій. На кінець квітня країни ЄС заморозили російські активи на €35 млрд.

Необхідно заарештувати гроші олігархів, «щоб зробити їм боляче», заявляв раніше канцлер Австрії Карл Негаммер. Він обіцяв зробити «все можливе, щоб запровадити санкції проти військових лідерів та прихильників Путіна» без жодних винятків.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні