Категорія
Новини
Дата

Австрійській Head дозволили будувати завод у Вінниці. Ввести в експлуатацію його планують цього року

Head Group отримала дозвіл на будівництво заводу з виробництва спорядження для зимових видів спорту у Вінниці, повідомили в мерії міста. Австрійський виробник планує вкласти у будівництво €80 млн

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Державна інспекція архітектури та містобудування видала дозвіл Head Group на початок будівництва заводу ТОВ «Хед Вінниця» на території індустріального парку «Вінтер Спорт», написав у Facebook заступник міського голови Вінниці Андрій Очеретний.
  • Підготовчі роботи на майданчику і земельній ділянці тривають з травня минулого року. Завершення будівництва заводу та введення в експлуатацію виробничих приміщень заплановано на грудень 2022 року.
  • На будівництво приміщень компанія планує спрямувати близько €80 млн. Загальна площа виробничих приміщень після введення заводу в експлуатацію становитиме 43 000 кв. м. У виробничому корпусі розмістять цехи з виготовлення лиж, черевиків та кріплень, а також склади сировини та готової продукції.
Австрійській Head дозволили будувати завод у Вінниці. Ввести в експлуатацію його планують цього року /Фото 1

Проєкт заводу HEAD у Вінниці. Фото: Андрій Очеретний

Контекст

Head International Holding GmbH (Австрія) виробляє спортобладнання для зимових видів спорту, тенісу та підводного плавання. Виробничі потужності розташовані в Австрії, Чехії, Болгарії, Китаї. Компанія представлена у 85 країнах світу.

В 2019 році ТОВ «Хед Вінниця» викупила земельну ділянку площею 25 га на території Вінницького індустріального парку для будівництва заводу. Компанія заплатила за неї 34,5 млн грн. Head планувала розпочати будівництво заводу у квітні 2020 року, але перенесла через пандемію коронавірусу на 2021 рік. Завод у Вінниці може стати одним із найбільших заводів компанії у світі та забезпечити роботою понад 1200 вінничан, розраховує мерія міста.

За даними Єдиного держреєстру, ТОВ «Хед Вінниця» зі статутним капіталом 10 000 грн зареєстровано у жовтні 2018 року, 100% належить компанії «Хед Україна». Кінцеві бенефіціари – три фізособи-нерезиденти.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні