Категорія
Новини
Дата

В автоцентр Škoda в Запоріжжі влучили російські ракети, одна людина загинула

1 хв читання

Автоцентр ТОВ «Інтеравто Плюс», офіційний дилер Škoda в Запоріжжі та області, зруйнований унаслідок обстрілу з боку Росії, повідомив заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс.

Ключові факти

  • «Російські терористи вдарили вночі по Запоріжжю черговим масованим ракетним ударом. З якоїсь причини автоцентр Škoda став однією з цих цілей», – написав він.
  • За інформацією голови Запорізької ОВА Олександра Старуха, в автосалон влучили 2 ракети, внаслідок чого загинула одна людина, виникла пожежа, співробітникам ДСНС вдалося її загасити. Інші ракети уразили навчальний заклад. Пошкоджено школу та амбулаторію.

Контекст

Російські окупанти знову завдали ракетного удару по Запоріжжю. За даними ДСНС, загалом по місту було випущено 12 ракет С-300, є загиблі. Цілями ворога в Запоріжжі стали об’єкти інфраструктури, повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух. 

Секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв уточнив, що через ранковий обстріл є постраждалі. За його словами, ушкоджень також зазнали заклад освіти, медичний заклад та житлові будинки. 

Зранку 10 жовтня Росія завдала масованого ракетного удару по багатьох населених пунктах України, зокрема, Києву, Дніпру, Запоріжжю, Харкову, Львову. Також під час атаки використовувалися ударні дрони-камікадзе типу Shahed. Постраждали цивільні будівлі та об’єкти енергетичної інфраструктури. 

Росія за 10 жовтня випустила по території України 84 крилаті ракети та 24 безпілотники. Їхня середня загальна вартість, за підрахунками Forbes, – $400–700 млн.

Російські військові дістали вказівку з Кремля готувати масовані ракетні удари по цивільній інфраструктурі України ще 2 та 3 жовтня, повідомляє Головне управління розвідки МО України.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що Росія випустила десятки ракет й іранські дрони, в окупантів є дві мішені: енергообʼєкти та люди.

До Білорусі продовжують надходити іранські дрони-камікадзе Shahed-136, у російській армії їх перейменували на «Герань-2». Станом на 10 жовтня на територію країни було завезено 32 зазначених БПЛА, до 14 жовтня планується завезти ще вісім, повідомляє Головне управління розвідки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні