Категорія
Новини
Дата

Bacardi торік збільшив прибуток у Росії втричі попри обіцянки піти з ринку

Прибуток російської філії виробника алкоголю Bacardi минулого року зріс утричі, незважаючи на заяви компанії про те, що вона призупинить експорт алкоголю до Росії та заморозить інвестиції у рекламу, пише The Bell.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У порівнянні з 2021 роком вартість основних засобів дочірньої компанії «Бакарді Рус» зросла з 57 до 850 млн руб. Виручка філії збільшилася з 30,1 млрд руб. до 32,6 млрд, а чистий прибуток зріс втричі — з 1,5 до майже 4,7 млрд руб.
  • Bacardi продовжує безпосередньо постачати свої бренди до Росії через власну філію. Після 24 лютого «Бакарді Рус» отримала чотири декларації відповідності на імпорт алкогольної продукції. 
  • Відповідно до реєстру Росалкогольрегулювання, з початку війни «Бакарді Рус» зареєструвала 37 нових складських одиниць товару (SKU), включаючи вина та вермути Martini, роми Bacardi та Banks, горілку Grey Goose, джин Bombay Sapphire та цілу низку брендів шотландського віскі: Aberfeldy, Dewarʼs Craigellachie, Royal Brackla та Aultmore.
  • Комерційні витрати «Бакарді Рус», незважаючи на плани зупинити просування, перевищили торік 6,7 млрд руб. Це лише трохи менше, ніж роком раніше (7,042 млрд). За даними галузевих медіа, компанія продовжує маркетингові інвестиції як у місцях вживання алкоголю, так і в ритейлі.
  • За даними видання, також бренди Bacardi можна знайти не лише на території Росії, а й на окупованих територіях України. Найімовірніше, що туди алкоголь потрапляє через філії оптових компаній із Ростовської області чи Краснодарського краю. Наприклад, Bacardi є в наявності в бутіках «Конфетерра» у Донецьку та Луганську. У Криму «Мартіні» можна придбати у фірмових магазинах дистрибʼютора «Лудинг» та у бутіках Krasnikov Wine.

Контекст

У березні 2022 року Bacardi International заявила, що засуджує напад Росії на Україну. Компанія обіцяла пожертвувати $1 млн Червоному Хресту та Корпусу Милосердя, зупинити експорт до Росії та заморозити інвестиції в рекламу. Згодом з повідомлення зникли обіцянки про припинення експорту та витрат на маркетинг.

У листопаді минулого року Мінпромторг РФ включив алкоголь до переліку товарів, які можна ввозити у РФ без дозволу виробників і правовласників за схемою «сірого» імпорту. До списку потрапили такі алкогольні бренди, як Jеgermeister, Jameson, Jim Beam, Johnnie Walker, Absolut, Aperol, White Horse, Wiliam Lawsons, Hennessy, Moet, Bacardi, Baileys, Capitan Morgan.

Нещодавно французька компанія Pernod Ricard знову припинила експорт усіх спиртних напоїв до Росії та повідомила, що припинить там свою діяльність у найближчі місяці.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні