Категорія
Новини
Дата

Виробник горілки Absolut припиняє постачання продукції до РФ на тлі критики у Швеції

Шведський виробник алкоголю Absolut припинив постачання продукції до РФ, йдеться у релізі бренду. Рішення ухвалили через негативну реакцію споживачів на нещодавнє відновлення постачань до країни-агресора.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Раніше материнська компанія Pernod Ricard SA заявила, що постачання продукції до Росії відновилося, і це викликало обурення споживачів у Швеції.
  • «Реакція останніх днів чітко відображає ту роль, яку Absolut відіграє для свого розширеного співтовариства у Швеції», – заявила головний виконавчий директор компанії Absolut Стефані Дюрру.
  • «Визнаючи також обовʼязок піклування про наших співробітників і партнерів, ми не можемо піддавати їх масованій критиці у всіх формах. Тому компанія Absolut вирішила припинити експорт свого бренду до Росії», – написала Дюрру.
  • В компанії додали, що рішення не запобігатиме потраплянню продукції Absolut до «паралельного ринку», який сильно виріс за останні місяці.

Контекст

Pernod Ricard випускає коньяк Martell, віскі Chivas Regal, Jameson, Ballantineʼs, джин Beefeater, горілку Absolut, текілу Olmeca.

Після початку війни російський ринок залишили великі виробники міцного алкоголю, зокрема Diageo (бренди Bellʼs, Johnnie Walker, Captain Morgan, Baileys), Bacardi (Dewarʼs, William Lawsonʼs), Brown-Forman (Jack Danielʼs, Finlandia), Moet Hennessy.

У листопаді минулого року Мінпромторг РФ включив алкоголь до переліку товарів, які можна ввозити у РФ без дозволу виробників і правовласників за схемою «сірого» імпорту. До списку потрапили такі алкогольні бренди, як Jеgermeister, Jameson, Jim Beam, Johnnie Walker, Absolut, Aperol, White Horse, Wiliam Lawsons, Hennessy, Moet, Bacardi, Baileys, Capitan Morgan.

На початку квітня повідомлялося, що Pernod Ricard відновила постачання в РФ віскі ірландського бренду Jameson.

Виробник алкоголю Pernod Ricard відновив постачання продукції до РФ, які були перервані невдовзі після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, повідомила віцепрезидент бренду Absolut (належить Pernod Ricard) Паула Ерікссон, пише шведське видання Kristianstadsbladet. За словами Ерікссон, після вторгнення РФ в Україну Pernod Ricard «діяла з урахуванням інтересів своїх співробітників як в Україні, так і в РФ».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні