Категорія
Новини
Дата

Bank of America скоротив час конференції з геополітики через «проросійську риторику» спікерів – FT

Bank of America скоротив тривалість конференції з геополітики через обурення відвідувачів «відверто проросійською тональністю виступів» спікерів, пише Financial Times. Організатори були вимушені скасувати сесії другого дня, що були присвячені американським санкціям проти Росії та відносинам США та РФ.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами співрозмовників FT серед присутніх на конференції, одним із доповідачів був старший віцепрезидент BofA Securities з міжнародних зв’язків Деніел Шинан. У своєму виступі він назвав президента України Володимира Зеленського «майстерним маніпулятором та імітатором», щодо якого у США «серйозно стурбовані».
  • Іншим доповідачем, якого розкритикували учасники заходу, став професор політики Університету Род-Айленда Ніколай Петро. Він відомий участю в роботі «дискусійного клубу» «Валдай», заснованого під патронатом російського диктатора Володимира Путіна.
  • «За будь-якого сценарію Україна виявиться найголовнішим, хто програв у війні», – сказав Петро.
  • Один із працівників банку після конференції зателефонував учасникам та вибачився за риторику заходу.
  • У Bank of America заявили, що конференція була одним із багатьох заходів, до участі в яких були запрошені сторонні доповідачі, – з метою продемонструвати клієнтам всі умови, в яких доводиться ухвалювати інвестиційні рішення.

Контекст

За рік повномасштабної війни та підтримки з боку США росіяни не припиняють спроб вплинути на думку населення США. Це має свої результати: частка американців, які вважають, що США надають занадто багато військової допомоги Україні, склала 26%. Це на 19% більше, ніж було рік тому.

Ще 31% американців вважають, що США дає достатньо допомоги, а 20% підтримують збільшення участі країни у долі України.

У більшості випадків російські наративи просуваються через протрампівські медіа на кшталт телеканалу Fox News, однак і більш помірковані видання час від часу поширюють російські фейки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні