Категорія
Новини
Дата

Байден може ветувати запропонований республіканцями закон про фінансову допомогу Ізраїлю без України

Президент Джо Байден скористається правом вето, якщо конгрес США ухвалить закон про військову допомогу Ізраїлю без України. У вівторок, 31 жовтня, сенатори США від обох партій висловили сумніви щодо плану республіканців винести допомогу Україні на окреме голосування, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Білий дім наполягає, що військова допомога Ізраїлю має розглядатися лише у пакеті з допомогою Україні. З цим не погоджуються деякі законодавці-республіканці, які готові схвалити фінансування допомоги Ізраїлю, але ставлять під сумнів витрати на підтримку України.
  • Законопроєкт внесено до Палати представників, де республіканці мають більшість місць. Щоб стати законом, документ повинна схвалити й верхня палата конгресу США – сенат, де більшість у демократів. 
  • Лідер демократичної більшості у сенату Чак Шумер заявив, що у верхній палаті конгресу цей законопроект шансів на прийняття не має.

Контекст

Адміністрація президента США Джо Байдена запросила у Конгресу додаткову фінансову допомогу для України в розмірі $61,4 млрд із загального пакету на $106 млрд.

Запит Байдена на $106 млрд на національну безпеку стикнувся з великими проблемами на Капітолійському пагорбі. Сенат може відхилити такий проєкт або внести кардинальні зміни у запит. Зокрема, новий спікер Палати Представників Конгресу Майк Джонсон запропонував виділити Ізраїлю окремий пакет допомоги на суму $14,5 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні