Категорія
Новини
Дата

Байден оголосив про виділення Україні $1 млрд безпекової допомоги

Україна отримає $1 млрд безпекової допомоги від США. Вона включатиме артилерію, озброєння для берегової оборони, а також боєприпаси. Про це сказав президент США Джо Байден президенту України Володимиру Зеленському напередодні під час телефонної розмови, йдеться у повідомленні на сайті Білого дому.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

 Ключові факти

  • Крім військової допомоги, Байден заявив про спрямування ще $225 млн на гуманітарну допомогу українцям, включно з «наданням безпечної питної води, критично важливих медичних поставок та послуг з охорони здоровʼя, а також продовольства, прихистку та готівки для сімей, щоб вони могли придбати важливі товари».
  • «Мужність, стійкість і рішучість українського народу продовжують надихати світ. І США разом з нашими союзниками та партнерами будуть непохитні у своїй відданості українському народові, який бореться за свою свободу», – заявив Байден.

Контекст

Україна вже отримала від США за час роботи адміністрації Байдена близько $6,3 млрд на безпеку, з яких приблизно $5,6 млрд – від початку повномасштабного вторгнення РФ.  

Україні потрібні 1000 гаубиць калібру 155 мм, 300 реактивних систем залпового вогню, 500 танків, 2000 одиниць бронетехніки і 1000 дронів, заявив раніше радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні