Категорія
Новини
Дата

Байден оголосив про заборону російським суднам заходити в порти США

Повʼязаним із Росією суднам буде заборонено заходити до американських портів, сказав у зверненні в четвер президент США Джо Байден.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • США заборонять повʼязаним з РФ суднам заходити до американських портів, як це раніше було зроблено в Європі, сказав Байден.
  • «Це означає, що жодне судно під російським прапором або судно, яке належить РФ або керується кимось, повʼязаним з Росією, не зможе зайти до портів США, підійти до наших берегів», – сказав глава Білого дому.

Контекст

8 квітня ЄС опублікував п’ятий пакет санкцій, який містить, зокрема, закриття портів для російських кораблів. З 17 квітня у всіх країнах ЄС почала діяти заборона на захід російських суден у порти. Водночас передбачено низку винятків: європейське рішення зокрема не поширюється на постачання товарів АПК та енергоносіїв.

У Єврокомісії підрахували, що в море ходять 2873 торгові судна з російським прапором, і всі вони потрапляють під санкції. Зміна формальної реєстрації не допоможе обійти цю санкцію: рішення ЄС поширюється також на всі судна, які втратили російський прапор після 24 лютого 2022 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні