Категорія
Новини
Дата

Байден оголосив про введення санкцій проти оператора «Північного потоку – 2»

Президент США Джо Байден доручив своїй адміністрації підготувати санкції проти Nord Stream 2 AG – компанії-оператора «Північного потоку – 2». Про це йдеться у заяві Білого дому.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Байден дав розпорядження своїй адміністрації підготувати санкції проти Nord Stream 2 AG та її керівників, сказано в заяві. Він додав, що США «без вагань вживатимуть подальших заходів».
  • Санкції проти Nord Stream 2 AG – це ще одна частина так званого «першого траншу» санкцій США у відповідь на дії Росії в Україні.
  • Дії президента РФ дають світові стимул відмовитися від російського газу й перейти на інші види енергії, сказав Байден.

Ключова цитата

«Я хочу подякувати канцлеру Шольцу за його тісне партнерство і відданість в притягненні Росії до відповідальності за її дії», – сказав Джо Байден.

Контекст

На нещодавній зустрічі з канцлером Олафом Шольцем президент США Джо Байден дав зрозуміти, що російське вторгнення в Україну означатиме кінець проєкту «Північний потік – 2».

22 лютого уряд Німеччини зупинив сертифікацію газопроводу «Північний потік – 2».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні