Категорія
Новини
Дата

Охочих очолити Державну митну службу немає – Арахамія

Наразі охочих очолити Державну митну службу немає. Про це в інтервʼю Forbes сказав голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, коментуючи нещодавні звільнення у відомстві.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Коментуючи звільнення попереднього очільника митниці Демченка, Арахамія пояснив, чому його не звільнили раніше: «У нього був «базовий імунітет» після призначення. Це людина з чистою репутацією. Раніше він очолював прикордонну службу. У мене немає даних, що він брав участь у якихось схемах. Але для того, щоб наводити порядок на митниці, недостатньо бути просто чесною людиною».
  • За словами Арахамії, з керівництва митниці звільнені всі, хто міг бути причетним до схем. «Але справа не в прізвищах. Основні корупційні можливості існують на низових рівнях», – додав він.
  • Нардеп наголосив, що зазвичай було багато бажаючих очолити митницю, але зараз таких кандидатів нуль.

Контекст

Кабмін звільнив в.о. голови митниці і двох заступників голови. Пізніше стало відомо, що один із заступників голови Руслан Черкасський відмовився писати заяву на звільнення і пішов на лікарняний. Саме його називають «сірим кардиналом» на митниці. 

Уряд тимчасово поклав виконання обовʼязків голови митної служби на Сергія Звягінцева.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні