Категорія
Новини
Дата

Уряд призначив тимчасових очільників Держмитниці та Держпродспоживслужби

Кабінет Міністрів тимчасово поклав виконання обовʼязків голови Державної митної служби на Сергія Звягінцева, повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук. Рішення ухвалили на засіданні уряду в середу.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зазначається, що заступника голови Державної митної служби Руслана Черкасського відсторонено від виконання повноважень та стосовно нього порушено дисциплінарне провадження.
  • Також уряд тимчасово поклав виконання обовʼязків голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на Ольгу Шевченко.
  • Згідно із повідомленням, Кабмін звільнив Юрія Сотника з посади першого заступника голови Державного агентства лісових ресурсів, Олександра Щуцького з посади першого заступника голови Державної митної служби, Андрія Лордкіпанідзе з посади заступника голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів. 

Контекст

Раніше голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія анонсував звільнення всього керівного складу Державної митної служби. За інформацію джерел Forbes, Кабмін звільнив в.о. голови митниці і двох заступників голови. Як повідомив Forbes депутат з профільного комітету, звільнено в. о. голови митної служби Вячеслава Демченка, першого заступника голови Олександра Щуцького та заступника голови Руслана Черкасського.

Напередодні правоохоронці викрили понад 10 високопосадовців, які нібито причетні до схеми розкрадання коштів на експорті українського зерна. Серед них – заступник начальника одного з департаментів Державної митної служби та керівництво Одеської митниці. За оцінками СБУ, збитки бюджету становлять 5,2 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні