Категорія
Новини
Дата

БЕБ арештувало один із найбільших логістичних центрів в Україні. Ймовірно, йдеться про «Євротерминал» в Одесі

Бюро економічної безпеки арештувало один із найбільших логістичних центрів, вартість активів якого складає близько 700 млн грн. За даними БЕБ, компанія ухилялась від сплати податків та належить росіянам. ЕП із посиланням на джерела пише, що йдеться про ТОВ «Євротерминал» в Одесі.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Згідно з повідомленням, транспортний холдинг, який є одним із найбільших в Україні логістичних центрів, підозрюється в ухиленні від сплати понад 18,3 млн грн податків.
  • Детективи бюро також встановили, що його бенефіціарними власниками через кіпрську офшорну компанію є громадяни РФ.
  • За результатами обшуків правоохоронці виявили та вилучили документи, що свідчать про правопорушення, а також підтверджують російське громадянство засновників.
  • «Громадяни РФ за попередньою змовою зі службовими особами товариства, починаючи з 2021 року, завищували податковий кредит з податку на додану вартість під час проведення фінансово-господарських операцій з декількома суб’єктами господарської діяльності», – кажуть у БЕБ.
  • Наразі заарештовано корпоративні права компанії, 9 одиниць транспортних засобів та 13 об’єктів нерухомості (будівлі, земельні ділянки тощо). Орієнтовна загальна вартість активів, на які накладено арешт, складає близько 700 млн грн.

Контекст

Досудове розслідування здійснюється у кримінальному провадженні за ознаками порушення передбаченого ч. 3 ст. 28 КК України (правопорушення вчинене організованою групою) та ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків).

За даними ЕП, ТОВ «Євротерминал» зареєстроване на кіпрські компанії «Нортінгтон Холдінгс Лімітед» та «Кравенплейт Лтд». Через першу з фірм бенефіціаром виступає Павло Лісіцин, пов’язаний з Олександром Жуковим та Олександром Ангертом.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні