Категорія
Новини
Дата

БЕБ передало до АРМА майно громадянина РФ на 350 млн грн. Ідеться про активи виробника напівфабрикатів «Єрмоліно»

1 хв читання

Детективи Бюро економічної безпеки (БЕБ) передали до Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) активи громадянина Росії на 350 млн грн. Йому належало одне з найбільших в Україні підприємств з виробництва напівфабрикатів, ідеться у повідомленні БЕБ. У серпні згадане майно арештував суд. Імовірно, йдеться про групу «Продукти Єрмоліно».

Ключові факти

  • АРМА отримало в управління комплекс з виготовлення м’ясних заморожених напівфабрикатів загальною площею понад 4000 кв. м, житлову будівлю площею 2000 кв. м, складське приміщення площею 3500 кв. м, адміністративні, виробничі будівлі та іншу нерухомість. Орієнтовна загальна вартість активів та майна становить понад 350 млн грн.
  • Як зазначили в БЕБ, згадане майно на правах власності належить товариству, яке є одним з найбільших виробників напівфабрикатів на території України. Службових осіб цієї компанії було викрито в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Під час досудового розслідування встановлено, що бенефіціарним власником суб’єкта господарської діяльності є громадянин РФ.
  • Співробітники БЕБ встановили, що службові особи компанії впродовж 2019–2021 років переказували кошти на транзитно-конвертаційну групу з метою переведення їх у готівку та без фактичного проведення операцій. Внаслідок таких дій компанія ухилилася від сплати податків на суму 150 млн грн. 

Контекст

Виробник напівфабрикатів ТМ «Єрмоліно» належить мешканцю Москви, громадянину Мальти Іллі Александрову. В Україні йому належать чотири підприємства, які зареєстровані на території Дніпровської області, а також одне в Києві. 

Йдеться, зокрема, про три фірми в селі Чумаки Дніпровського району: ТОВ «Єрмак Голд», ТОВ «Єрмром», ТОВ «Ромєрм». У складі засновників цих підприємств також зазначене швейцарське АТ «Ебр Фінанцхолдінг Аг» (Евr Fіnаnzноldіng Аg). ТОВ «Дніпро-Вендор» зареєстроване в Дніпрі, а ТОВ «Київ-Торг» – у Києві. 

Основні види діяльності зазначених вище фірм – виробництво м’ясних продуктів, надання в оренду й експлуатацію нерухомого майна, роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах.

Свою назву напівфабрикати «Єрмоліно» отримали на честь російського міста Єрмоліно, що в Калузькій області РФ. У цьому місті зареєстровано АТ «Інвест Альянс». За даними YouControl, засновником цієї російської компанії є Ілля Александров. 

«Інвест Альянс» є великим платником податків до бюджету РФ. За даними порталу «Чекко», в 2020 році АО «Інвест Альянс» сплатило до бюджету РФ майже $21 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні