Категорія
Новини
Дата

Берегова охорона США виявила ймовірні людські останки після підняття уламків підводного човна «Титан»

1 хв читання

Берегова охорона США виявила, ймовірно, людські останки на піднятих з дна Атлантичного океану уламках підводного човна «Титан», який затонув 19 червня. Про це йдеться у пресрелізі відомства.

Ключові факти

  • Медичні працівники США мають провести офіційний аналіз ймовірних людських останків, які були ретельно витягнуті з-під уламків на місці інциденту, йдеться в повідомленні.
  • Слідчі з кількох країн повинні дослідити уламки, щоб зрозуміти «чинники, які призвели до катастрофічної загибелі «Титану», заявив голова комісії з розслідування інциденту Джейсон Ньюбауер. 

Контекст

19 червня в Атлантичному океані зник приватний підводний човен «Титан», який прямував до місця катастрофи «Титаніка». На борту перебували пʼять туристів: британський мільярдер Хеміш Хардінг, бізнесмен із Пакистану Шахзада Давуд та його 19-річний син Сулеман, французький дослідник Поль-Анрі Наржоле та засновник компанії OceanGate, якій належить підводний апарат, Стоктон Раш. 

22 червня приблизно за 500 м від носової частини «Титаніка» було знайдено пʼять великих уламків батискафа. CNN з посиланням на службову записку рятувальників повідомив, що це були частини зовнішньої обшивки зниклого човна. Власник підводного човна, компанія OceanGate оголосила, що всі люди, які перебували на борту підводного апарату, загинули.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні