Категорія
Новини
Дата

Без нових обстрілів українська енергосистема стабілізується до літа – міністр енергетики Галущенко

Україна стабілізує енергетичну систему до літа, якщо не буде нових обстрілів з боку Росії. Про це в інтерв’ю Forbes розповів міністр енергетики Герман Галущенко.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Ситуація в енергосистемі України складна, особливо у Києві. Водночас українська енергосистема цілісна. Атака дронами в понеділок 19 грудня завдала суттєвої шкоди. 
  • Швидкість відновлення пов’язана з обстрілами. «Якщо обстрілів не буде, навіть із врахуванням вже пошкодженої генерації, ми стабілізуємо систему до літа», – каже очільник Міненерго. Україна має перелік рішень, які дозволять це зробити.
  • Серед рішень – мобільні електростанції потужністю до 50 МВт. Вони допоможуть заживлювати електростанції, які «сіли на нуль», а також дадуть додаткову потужність системі.
  • В Україні є виробники, які виготовляють такі станції, каже Галущенко.
  • Чи продовжить Росія атаки після опалювального сезону? ЗСУ їм допоможуть зупинитися, розраховує міністр.

Контекст

Росія вдається до масованих атак української енергосистеми з 10 жовтня. Тоді українців попросили заощаджувати електроенергію у пікові години споживання. Згодом почалися відключення електроенергії. Нові руйнування енергетичної мережі призводять до аварійних відключень.

З 10 жовтня відбулося 10 хвиль обстрілів української енергосистеми. На початок грудня були пошкоджені усі ТЕС та ГЕС, близько 40% обʼєктів високовольтної мережі, повідомляв прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні