У Київській, Дніпропетровській і Донецькій областях застосовуються аварійні відключення електроенергії – ДТЕК /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

У Київській, Дніпропетровській і Донецькій областях застосовуються аварійні відключення електроенергії – ДТЕК

1 хв читання

Getty Images

ДТЕК застосовуватиме аварійні відключення електроенергії у Київській, Дніпропетровській та Донецькій областях після ракетних ударів 5 грудня, йдеться у повідомленні пресслужби компанії.

Ключові факти

  • Графіки стабілізаційних відключень у згаданих областях поки не діють, повідомили в ДТЕК. У компанії закликали набратися терпіння та зберігати спокій.
  • «Ми повернемося до стабілізаційних графіків, щойно ситуація в енергосистемі стабілізується», – заявили в ДТЕК.

Контекст

5 грудня Росія завдала восьмого масованого удару по Україні. Повідомлялося про численні вибухи в багатьох областях та містах країни. 

Енергетична система України функціонує та залишається цілісною після чергового масованого обстрілу з боку Росії. Були влучання в енергооб’єкти у Київській, Вінницькій, Одеській областях, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

Черговий ракетний удар РФ по енергоінфраструктурі України не призвів до масових відключень світла. Найсуттєвіші влучання прийшлись по підстанції в Одеській області, розповів Forbes на умовах анонімності топменеджер великої української енергокомпанії. Внаслідок цього Одеса залишилася без електрики та водопостачання. Енергетики вже приступили до відновлювальних робіт. Цього разу були застосовані превентивні відключення, щоб знизити ризики розбалансування системи, додав він. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні