Категорія
Новини
Дата

Binance здійснила транзакції на $90 млрд у Китаї в травні попри тамтешню заборону операцій із криптовалютою – WSJ

Користувачі Binance за травень продали повʼязані з криптовалютою активи на суму $90 млрд у Китаї, де така торгівля заборонена з 2021 року, пише The Wall Street Journal із посиланням на внутрішні дані, а також нинішніх та колишніх співробітників біржі.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Binance мала піти з Китаю, коли країна оголосила торгівлю криптовалютою незаконною в 2021 році. За словами колишнього співробітника, китайський бізнес Binance після заборони впав з 24% у середині року до 17% загального обсягу торгів наприкінці 2021-го.
  • Проте 2022-го він знову виріс і залишився на високому рівні. За даними внутрішньої платформи Binance під назвою Mission Control, у травні 2023-го клієнти з Китаю продали криптовалюти на суму понад $90 млрд. Більшість торгів була з фʼючерсними контрактами на криптовалюту.
  • За даними Mission Control, на біржі було зареєстровано 5,6 млн користувачів з Китаю, з яких 911 650 були активними.
  • Другим за величиною ринком для біржі є Південна Корея з часткою 13%, за нею йде Туреччина з часткою майже 10%. На решту країн припадає менше 5% обсягу торгівлі на Binance.
  • За словами нинішніх та колишніх співробітників, важливість Китаю для Binance відкрито обговорюється всередині компанії. Присутність Binance у Піднебесній, яка раніше не розголошувалась, дає уявлення про те, як криптогіганту вдається тихо працювати у місцях, де він, принаймні офіційно, небажаний.
  • Binance допомогла користувачам із Китаю обійти обмеження, запропонувавши їм відвідати різні вебсайти з китайськими доменними іменами, перш ніж перенаправити їх на глобальну біржу, згідно з внутрішнім документом, який розповсюджувався всередині компанії до заборони 2021 року, але після того, як Пекін заблокував вебсайт біржі в 2017 році.
  • «Вебсайт Binance.com заблокований у Китаї і недоступний для користувачів із Китаю», – сказав представник компанії без подальших коментарів.

Контекст

Binance має складні стосунки з Китаєм. Чанпен Чжао, китаєць, який народився, але виріс у Канаді, заснував фірму в Шанхаї в 2017 році. Через кілька місяців уряд здійснив першу з кількох регулятивних атак на криптовалютні біржі. Чиновники побоювалися, що біржі будуть використовуватись для незаконного виведення грошей із країни. Пізніше Чжао сказав, що переніс операції Binance до Японії.

У 2021 році Китай посилив заборону на галузь і оголосив усі транзакції, повʼязані з криптовалютою, незаконними. Мотивом була «підтримка національної безпеки та соціальної стабільності».

Тоді Binance заявила, що проведе інвентаризацію користувачів платформи і переведе облікові записи клієнтів із Китаю в режим «тільки виведення коштів», що означає, що їм буде заборонено торгувати.

Binance обробляє більше криптовалютних транзакцій у всьому світі, ніж більшість її конкурентів разом узятих. Збереження своєї присутності в Китаї матиме вирішальне значення для Binance, оскільки вона опинилася під регулятивним тиском, який, як побоюються керівники, загрожує майбутньому біржі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні