Категорія
Новини
Дата

«Біосфера» провела часткову релокацію бізнесу. Корпорація планує запустити виробництво за кордоном

Найбільший в Україні виробник товарів для дому корпорація «Біосфера» частково перемістила виробництво та логістичні потужності у західні області, сказав власник та CEO корпорації Андрій Здесенко в інтервʼю «Інтерфакс-Україна». Компанія планує створити дублююче виробництво за кордоном.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Компанія здійснила релокацію з основного виробництва у Дніпрі: відкрила виробництво у Тернополі та на 20% збільшила потужності та номенклатуру заводу у Летичеві (Хмельницька обл.). 
  • «Біосфера» перевезла половину логістичних потужностей на захід України, щоб зменшити ризики знищення ракетними ударами, пояснив Здесенко.
  • Корпорація стикнулася з проблемами, повʼязаними з виконанням експортних контрактів, необхідних для стабільної роботи в умовах падіння внутрішнього ринку та воєнних ризиків в Україні. З огляду на це Здесенко повідомив про плани створити дублююче виробництво за кордоном. Деякі банки виявили бажання брати участь у цьому проєкті, бо це купівля активів за кордоном, а не в Україні, додав він.

Контекст

«Біосфера» працює з третього дня війни цілодобово, тому що її продукція – це товари першої необхідності: засоби особистої гігієни, вологі та сухі серветки, сміттєві пакети, дитячі підгузки, туалетний папір, одноразовий посуд, товари для прибирання та інше.

Корпорація працює в Україні понад 20 років. Її продукція представлена на ринках 30 країн Європи та Азії. У продуктовому портфелі – понад 2000 найменувань під 13 торговими марками «Фрекен БОК», Smile, Selpak, Vortex, Novita, PRO Service, «ЛайKit», Bambik та інші.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні