Категорія
Новини
Дата

Біткоїн досяг $35 000 вперше з минулого року через очікування схвалення спотового ETF

Найбільший цифровий актив – біткоїн – зріс на 11,5%, досягнувши позначки $35 000, пише Bloomberg. Інші криптовалюти, зокрема Ether, BNB, XRP і Dogecoin, також виросли на тлі очікування створення біржового біткоїн-фонду.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Можливе схвалення найближчими тижнями перших спотових біткоїн-ETF у США підігріває інтерес до токену. Управляючі активами BlackRock Inc. та Fidelity Investments входять до числа тих, хто прагне запропонувати такі продукти. Прихильники цифрових активів стверджують, що ETF збільшать поширення криптовалюти.
Біткоїн досяг $35 000 вперше з минулого року через очікування схвалення спотового ETF /Фото 1

Інфографіка: Bloomberg

  • Федеральний апеляційний суд США в понеділок також офіційно оформив перемогу компанії Grayscale Investments LLC у її заявці на створення спотового біткоїн-ETF, незважаючи на заперечення Комісії з цінних паперів та бірж США.
  • SEC досі чинила опір дозволу ETF безпосередньо інвестувати в біткоїни, посилаючись на такі ризики, як шахрайство та маніпуляції на базовому ринку. Рішення суду та шквал заявок від інвестиційних важкоатлетів на створення спотових фондів посилили чутки про те, що відомство піде на поступки.
  • Біткоїн також виріс на 10% протягом дня на початку минулого тижня на тлі ажіотажу навколо ETF. Зокрема, через повідомлення про те, що BlackRock начебто отримала схвалення на створення фонду.
  • Ether, другий за величиною токен, підскочив на 6,4% і перевищив $1800 у вівторок. Менші монети, такі як BNB, XRP та Dogecoin, також виросли.

Контекст

Біткоїн залишається нижчим за свій пік епохи пандемії (майже $69 000), досягнутий у 2021 році, через зростання відсоткових ставок, що вдарило по попиту на ризиковані активи. 

Комісія з цінних паперів та бірж (SEC) вже дозволила створення ETF, які володіють фʼючерсами на біткоїни та етеріум. Але загалом комісія посилила заходи щодо боротьби з криптовалютою після торішнього краху ринку та таких подій, як банкрутство біржі FTX, співзасновник якої Сем Бенкман-Фрід постає перед судом за шахрайство.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні