Біткоїн-ETF BlackRock першим залучив $1 млрд інвестицій після запуску торгів /Зображення згенеровано ШІ Midjourney в співавторстві з Анною Наконечною
Категорія
Новини
Дата

Біткоїн-ETF BlackRock першим залучив $1 млрд інвестицій після запуску торгів

Зображення згенеровано ШІ Midjourney в співавторстві з Анною Наконечною

Спотовий біржовий фонд біткоїнів (ETF) компанії BlackRock досяг $1 млрд в активах за перші чотири дні торгів, пише Reuters. Минулого тижня Комісія з цінних паперів та бірж США (SEC) схвалила близько дюжини біткоїн-ETF.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • З моменту запуску спотових біржевих фондів BlackRock та Fidelity отримали найбільший приток інвесторів.
  • За даними JPMorgan, станом на 17 січня BlackRock накопичив активи під управлінням на суму $1,07 млрд, за ним слідував Fidelity – $874,6 млн.
  • Девʼять нещодавно запущених ETF залучили $2,90 млрд інвестицій за перші чотири дні торгів.
  • Водночас Grayscale Bitcoin Trust, який був перетворений із закритого фонду в ETF, стягує найвищу комісію порівняно з нещодавно запущеними ETF і за перші чотири дні став свідком відтоку $1,62 млрд.

Контекст

10 січня Комісія з цінних паперів та бірж США повідомила про схвалення 11 заявок на спотові біржові фонди на базі першої криптовалюти. Серед допущених емітентів: Bitwise, Grayscale, Hashdex, BlackRock, Valkyrie, BZX, Invesco, VanEck, WisdomTree, Fidelity та Franklin Templeton.

В основі попередніх рішень SEC проти спотових ETF лежав аргумент про те, що жодна регульована біржа не може адекватно контролювати торгівлю біткоїнами таким чином, щоб надійно виявляти шахрайство та маніпуляції. 

Прихильники криптовалют протягом багатьох років стверджували, що так званий спотовий фонд, який інвестує безпосередньо в біткоїн, буде вигідним інвесторам і допоможе наблизити галузь до строго регульованого світу традиційних фінансів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні