Категорія
Гроші
Дата

Біткоїн знову на коні. Курс першої криптовалюти зріс майже втричі на рік, побивши максимум за два роки. Чому та як це впливає на український крипторинок

Курс біткоїна /Зображення згенеровано ШІ Midjourney в співавторстві з Анною Наконечною

Чому зростає курс біткоїна. Фото Зображення згенеровано ШІ Midjourney в співавторстві з Анною Наконечною

Крипторинок очікує на нову еру: після 10 років відмов американський регулятор дозволив торгівлю на класичних біржах фондами, що інвестують у крипту. Тільки очікування цієї події штовхало курс біткоїна вгору останні місяці. На початку 2024-го він побив дворічні рекорди. Чому біткоїн знову зростає?

Курс біткоїна 11 січня досягнув масксимуму за два роки, перевищивши протягом торгового дня позначку у $49 000. Вже наступного дня котирування впали до $44 000, однак загальний тренд – подорожчання найпопулярнішої криптовалюти – очевидний. Рік тому біткоїн коштував утричі менше – близько $16 600. 2023-й завершився на рівні $42 000.

У чому причина зростання? Перш за все – ринок чекав (і дочекався) рішення Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) дозволити запуск біржових фондів (ETF), що інвестують безпосередньо у біткоїн. Це значно розширить можливості інвесторів працювати з біткоїном. Фонди BlackRock, Invesco, Fidelity та інші вже розпочали торги цими активами: у перший день після рішення SEC обсяг торгів сягнув $4,6 млрд.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні