«Я не крав кошти». Бенкман-Фрід пояснив крах FTX кризою на криптовалютному ринку /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

«Я не крав кошти». Бенкман-Фрід пояснив крах FTX кризою на криптовалютному ринку

Getty Images

Федеральна прокуратура Манхеттена заявила, що Сем Бенкман-Фрід вкрав мільярди доларів у клієнтів FTX, щоб сплатити борги свого хедж-фонду Alameda Research, він натомість каже, що «не крав гроші», а крах біржі пов'язаний із крахом на криптовалютних ринках, пише Reuters.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Адвокати захисту зазвичай радять клієнтам зберігати мовчання до суду, тому що прокурори можуть використати їхні коментарі проти них у суді. Суд над ним має розпочатися 2 жовтня 2023 року. Бенкман-Фрід у блозі, опублікованому на Substack, вирішив написати: «Я не крав кошти і точно не ховав мільярди».
  • У своєму пості Бенкман-Фрід не торкнувся багатьох інших звинувачень, висунутих проти нього федеральною прокуратурою Манхеттена минулого місяця, а саме того, що він ввів інвесторів та кредиторів в оману щодо фінансових умов FTX та Alameda.
  • Він написав, що Alameda не змогла застрахуватися від краху на криптовалютних ринках, який, зрештою, стався минулого року. «Оскільки Alameda стала неліквідною, те саме сталося і з FTX International, тому що Alameda відкрила маржинальну позицію на FTX», – стверджує Бенкман-Фрід.
  • 30-річний колишній мільярдер також сказав, що американське крило FTX «цілком платоспроможне» і що його міжнародний підрозділ має активи на багато мільярдів доларів.

Контекст

Засновника FTX Сема Бенкмана Фріда екстрадували до США, він постане перед американським судом. Технічний директор FTX Гері Ван та голова Alameda Research Керолайн Еллісон визнали провину в шахрайстві та виявили готовність співпрацювати зі слідством.

Пізніше Бенкмана-Фріда звільнили під заставу в $250 млн. Йому було наказано залишатися в будинку своїх батьків у Пало-Альто, штат Каліфорнія.

Клієнти FTX подали колективний позов до суду у справі про банкрутство, намагаючись стати першими у чергу на відшкодування коштів.

Напередодні стало відомо, що FTX звернеться до суду з питань банкрутства США з проханням дозволити їй продати на аукціоні частину свого бізнесу та не розголошувати імена клієнтів, поки вона працюватиме над поверненням їм коштів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні