Індустріальний парк «Добросин Інвест Парк»
Категорія
Новини
Дата

Близько 1250 робочих місць та 3,6 млрд грн інвестицій. В Україні зареєстрували два нові індустріальні парки

1 хв читання

Індустріальний парк «Добросин Інвест Парк»

У Житомирській та Львівській областях з’являться два нові індустріальні парки, повідомляє Мінекономіки. Уряд вирішив включити парки «Ма’рижани» та «Добросин Інвест Парк» до реєстру індустріальних парків на засіданні 9 серпня.

Розвиток індустріальних парків є складовою економічної політики «Зроблено в Україні», цього року в держбюджеті на це передбачено 1 млрд грн.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Індустріальний парк «Ма’рижани» працюватиме на території Хорошівської територіальної громади Житомирської області. На площі 30,2 га розташуються підприємства переробної промисловості — виробництво текстилю, нетканих та будівельних матеріалів, а також ведення науково-технічної діяльності. Концепція парку передбачає створення 750 робочих місць та інвестиції, загальним обсягом майже 2 млрд грн.
  • Індустріальний парк «Добросин Інвест Парк» розташований у с. Добросин Львівської області. На площі 14,6 га працюватимуть підприємства легкої промисловості, з виготовлення пластмасових та металевих виробів, харчової продукції, деревообробки та інших видів діяльності. Концепція парку передбачає створення до 500 нових робочих місць та залучення 1,6 млрд грн інвестицій.

Контекст

Таким чином, враховуючи сьогоднішні рішення, в Реєстр індустріальних парків включено 88 парків. Серед приватних компаній, які розвивають індустріальні парки в Україні, – UFuture Василя Хмельницького, Dragon Capital Томаша Фіали, група «Епіцентр К» Олександра та Галини Гереги, Uparks Бориса Шестопалова та інші.

Торік група «Епіцентр К» стала ініціатором створення парку «Вуглецево-нейтральний Еко Агро Хаб Поділля «Городок» у Хмельницькій області. 

Також минулого року співзасновник HD-group і GFS Group Борис Шестопалов ініціював будівництво індустріального парку Volia Agri-Food Park у Вінниці.

Інвестиційна компанія Dragon Capital ввела в експлуатацію першу чергу індустріального парку М10 Lviv Industrial Park.

Нещодавно премʼєр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що засновники індустріальних парків отримають безповоротні кошти на будівництво інженерно-транспортної інфраструктури або компенсацію витрат на підключення до електромереж. За його словами, це сума до 150 млн грн, що покриватиме до половини витрат, а для деокупованих територій – до 80% витрат.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд