Понад €36 млн інвестицій і 900 робочих місць. На Закарпатті зʼявиться новий індустріальний парк /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Понад €36 млн інвестицій і 900 робочих місць. На Закарпатті зʼявиться новий індустріальний парк

1 хв читання

Getty Images

Кабмін вніс до Реєстру індустріальних (промислових) парків майданчик «ЕКО Мукачево» у Закарпатській області, повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

Розвиток індустріальних парків є складовою економічної політики «Зроблено в Україні», покликаної стимулювати розвиток вітчизняного виробництва з високою доданою вартістю. 

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Очікується, що завдяки заснуванню у Мукачево нового індустріального парку створять близько 900 нових робочих місць у переробній промисловості.
  • В облаштування індустріального парку на території 23 га ініціатори його створення планують залучити інвестиції на суму понад €36 млн.
  • Згідно із концепцією індустріального парку, на його території створять низку підприємств у переробній галузі. Вони будуть займатися деревообробкою, виробництвом паперу та паперових виробів, а також виготовленням поліграфічної продукції.
  • Також передбачається, що на території парку будуть працювати підприємства з виробництва текстилю та електричного устаткування, компанії, які спеціалізуються у галузях електронної промисловості, металообробки, харчових технологій, науково-технічній діяльності, діяльності у сфері інформації й телекомунікацій, альтернативній енергетиці та інших сферах, сумісних із зазначеними. 

Контекст

Загалом разом із «ЕКО Мукачево» в Україні вже нараховується 85 індустріальних парків. У державному бюджеті на 2024 рік на виконання програми розвитку індустріальних парків закладено 1 млрд грн.

Нещодавно премʼєр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що засновники індустріальних парків отримають безповоротні кошти на будівництво інженерно-транспортної інфраструктури або компенсацію витрат на підключення до електромереж. За його словами, це сума до 150 млн грн, що покриватиме до половини витрат, а для деокупованих територій – до 80% витрат.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд