Категорія
Новини
Дата

Близько 1350 робочих місць і 2,4 млрд грн інвестицій. В Україні з’явилися два нові індустріальні парки

1 хв читання

У Чернівецькій і Київській областях з’являться два нові індустріальні парки, повідомляє Мінекономіки. Уряд вирішив включити парки «Сокиряни Індастрі ХАБ» і «КИТ» до реєстру індустріальних парків на засіданні 16 серпня.

Розвиток індустріальних парків є складовою економічної політики «Зроблено в Україні», цього року в держбюджеті на це передбачено 1 млрд грн.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • На території індустріального парку «Сокиряни Індастрі ХАБ» у Чернівецькій області будуть виробляти будівельні матеріали, будівельні металеві конструкції і вироби, електричне устаткування та іншу технічну продукцію. Загальний розмір інвестицій індустріального парку «Сокиряни Індастрі ХАБ» може скласти 620 млн грн у період з 2024-го до 2026 року – інвесторами стануть компанії з ОАЕ та Німеччини. 
  • Індустріальний парк «КИТ» у Бучі на Київщині також спеціалізуватиметься на переробній промисловості – тут вироблятимуть будівельні вироби із пластмаси, металеві двері та вікна тощо. «КИТ» планує залучити на розбудову приватні та кредитні кошти обсягом 1,75 млрд грн.
  • Обидва індустріальні парки створять близько 1350 робочих місць у сфері промисловості.

Контекст

Отже, враховуючи сьогоднішнє рішення, в реєстр індустріальних парків включено 90 парків. Серед приватних компаній, які розвивають індустріальні парки в Україні – UFuture Василя Хмельницького, Dragon Capital Томаша Фіали, група «Епіцентр К» Олександра та Галини Гереги, Uparks Бориса Шестопалова та інші.

Нещодавно премʼєр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що засновники індустріальних парків отримають безповоротні кошти на будівництво інженерно-транспортної інфраструктури або компенсацію витрат на підключення до електромереж. За його словами, це сума до 150 млн грн, що покриватиме до половини витрат, а для деокупованих територій – до 80% витрат.

Ініціатори створення парків можуть залучати як приватне, так і державне фінансування. Крім того, внесення до реєстру дає право на отримання державного стимулювання – податкових пільг, звільнення від відшкодування втрат лісогосподарського виробництва тощо.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд