Категорія
Новини
Дата

Блокування кордону. На вʼїзд в Україну збоку Польщі очікують 2900 вантажівок

У напрямку трьох пунктів пропуску «Ягодин – Дорогуськ», «Краківець – Корчова», «Рава-Руська – Гребене» на українсько-польському кордоні чекає приблизно 2900 вантажних транспортних засобів, повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону, пише «Інтерфакс-Україна».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Найбільше навпроти «Краківця» – 1200, навпроти «Ягодина» – 1100, навпроти «Рави-Руської» – близько 600 вантажівок. Це можуть бути неповні дані, оскільки інші вантажівки можуть перебувати на більш далекій відстані від кордону», — сказав Демченко.
  • У Держприкордонслужбі зазначили, що через блокування польськими перевізниками цих пунктів пропуску фіксується збільшення черг і на інших — навпроти ПП «Шегині» перебувають близько 1300 вантажівок, ще сумарно 300 транспортних засобів навпроти ПП «Угринів», «Устилуг» та «Смільниця».
  • «По кілька вантажівок на годину учасники акції в Польщі пропускають, і на виїзд, і на вʼїзд до Польщі», — додав Демченко.
  • Для порівняння, до блокування руху в ПП «Ягодин» щоденно кордон перетинали 1200-1300 вантажівок в обох напрямках, у «Краківці» та «Раві-Руській» — по 600 вантажівок, зазначив речник служби.

Контекст

З 6 листопада польські перевізники розпочали страйки на кордоні з Україною, заблокувавши три пункти пропуску для проїзду вантажного транспорту: «Корчова – Краковець», «Гребенне – Рава-Руська» та «Дорогуськ – Ягодин». 

Організатори протесту пропускають лише безпекові та гуманітарні вантажі, решту – по одному вантажному автомобілю на годину. Якщо Україна не виконає їхні умови, польські перевізники планують продовжувати страйки до 3 січня.

Переговори 13 листопада з польськими протестувальниками, які блокують рух вантажівок на кордоні, теж не мали успіху.

15 листопада протестувальники вкотре відмовилися приймати пропозицію після тристоронніх переговорів.

У Брюсселі не виключають, що Єврокомісія може застосувати проти Польщі «каральну процедуру», якщо польська влада не розвʼяже питання блокування пунктів пропуску на кордоні з Україною.

Що означає перекриття трьох найбільших пунктів пропуску з Польщею для української економіки та чи можливо знайти компроміси із польськими мітингувальниками, читайте в редакційному матеріалі Forbes.

Минулими вихідними Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури ініціювала створення Штабу допомоги українським водіям на кордоні, їм доставили їжу, воду, медикаменти та пальне.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні