Категорія
Новини
Дата

Боголюбову повідомили про підозру в незаконному виїзді за кордон (доповнено)

1 хв читання

ДБР повідомило про підозру бізнес-партнеру Ігоря Коломойського та колишньому співвласнику ПриватБанку Геннадію Боголюбову та прикордоннику, який сприяв йому в «незаконному перетині» кордону, повідомляє пресслужба бюро. Сам Боголюбов через пресслужбу вже заявив, що виїхав з України на законних підставах. Доповнено: УП дізналася, за чиїм паспортом Боголюбов виїхав з України.

Інвестуйте в знання, інвестуйте в Україну. До 26 серпня включно отримайте доступ до річної підписки Forbes Digital зі знижкою 33%.

Промокод: INDEPENDENT

Оформлюйте підписку за посиланням.

Ключові факти

  • За версією слідства, Боголюбов у супроводі свого близького родича виїхав 24 червня 2024 року потягом «Київ – Хелм», хоча відповідно до баз даних України кордон не перетинав.
  • ДБР стверджує, що Боголюбов нібито виїхав з країни по недійсному паспорту громадянина України, який фізично перебуває в Україні та країну не полишав.
  • Начальника однієї з груп інспекторів прикордонного контролю відділення інспекторів прикордонної служби «Ягодин» затримано. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 25 млн грн.
  • Польським прикордонникам Боголюбов пред’явив уже свій особистий паспорт громадянина України для виїзду за кордон.
  • Бізнесмену та правоохоронцю повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон (ч. 2 ст. 332 КК України). А Боголюбову повідомлено про підозру ще й у незаконному заволодінні паспортом (ч. 3 ст. 357 КК України).
  • У пресслужбі бізнесмена заявили, що Боголюбов виїхав з країни як громадянин України із дотриманням всіх норм і законів. «Бізнесмен має всі законні підстави для перетину кордону: вік 62 роки, семеро дітей, п’ятеро з яких – неповнолітні», – йдеться у заяві.
  • Також пресслужба наголосила, що щодо Боголюбова відсутні будь-які судові обмеження, які б забороняли йому перетинати кордон.
  • Доповнено. За даними слідства, Боголюбов залишив Україну за паспортом мешканця Волинської області, 67-річного Сюмака Миколи Купріяновича, повідомила УП
  • Сюмак підтвердив журналістам, що загубив закордонний паспорт навесні 2022 року і запевнив, що не виїжджав з України 24 червня цього року і зараз знаходиться вдома.
  • Паспорт відповідної серії дійсно належить цій людині і неодноразово використовувався при перетині кордону до весни 2022 року, зазначило видання з посиланням на відкриті джерела.
Боголюбову повідомили про підозру в незаконному виїзді за кордон (доповнено) /Фото 1

Скан документа, який опублікувала УП

Контекст

8 липня стало відомо, що ДБР відкрило справу про незаконний виїзд з України Боголюбова за підробленими документами. Раніше УП повідомила, що Боголюбов нібито незаконно виїхав з України за підробленими документами в ніч на 24 червня поїздом «Київ – Хелм». Бізнесмену 62 роки, тобто він не підлягає мобілізації та забороні на виїзд через це.

Причиною джерела видання називають те, що БЕБ готує йому підозру у справі ПриватБанку. Наразі бізнесмен перебуває в Австрії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд