Категорія
Новини
Дата

ДБР розслідує «незаконний виїзд» з України Боголюбова – джерела (доповнено)

1 хв читання

Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрило справу про незаконний виїзд з України бізнес-партнера Ігоря Коломойського та колишнього співвласника ПриватБанку Геннадія Боголюбова за підробленими документами. Першою про це повідомила УП з посиланням на співрозмовника в правоохоронних органах. Також цю інформацію підтвердили джерела Forbes Ukraine. Сам Боголюбов через пресслужбу заявив, що перетнув кордон України на виїзд на законних підставах.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • «За фактом сприяння у незаконному перетині державного кордону порушено кримінальне провадження, слідством займається Державне бюро розслідувань.
  • Наразі вже затримано одного із прикордонників, який допоміг порушнику покинути Україну за підробним документом. Встановлюється повне коло причетних осіб».
  • Офіційної інформації від правоохоронців щодо цієї справи поки немає.
  • Доповнено. Сам Боголюбов стверджує, що перетнув кордон України на виїзд на законних підставах.
  • «Геннадій виїхав з країни як громадянин України із дотриманням всіх норм та законів. Правила перетину кордону в умовах воєнного стану дозволяють виїжджати чоловікам віком старше 60 років, а також тим, хто утримує троє і більше неповнолітніх дітей. Бізнесмен має всі законні підстави для перетину кордону: вік 62 роки, 7 дітей, 5 з яких – неповнолітні», – йдеться у коментарі пресслужби Боголюбова для УП.
  • Бізнесмен не має будь-яких судових обмежень, які б забороняли йому перетинати кордон, заявила пресслужба.
  • «Прикордонні служби України та Польщі не мали підстав не пропустити Боголюбова і цього разу, бо він не порушив чинне законодавство, виїхавши із України потягом Київ-Хелм» – зазначається у коментарі.

Контекст

Раніше УП повідомила, що Боголюбов нібито незаконно виїхав з України за підробленими документами в ніч на 24 червня поїздом «Київ – Хелм». Бізнесмену 62 роки, тобто він не підлягає мобілізації та забороні на виїзд через це.

Причиною джерела видання називають те, що БЕБ готує йому підозру у справі ПриватБанку. Наразі бізнесмен перебуває в Австрії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд