Категорія
Новини
Дата

ДБР розслідує «незаконний виїзд» з України Боголюбова – джерела (доповнено)

1 хв читання

Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрило справу про незаконний виїзд з України бізнес-партнера Ігоря Коломойського та колишнього співвласника ПриватБанку Геннадія Боголюбова за підробленими документами. Першою про це повідомила УП з посиланням на співрозмовника в правоохоронних органах. Також цю інформацію підтвердили джерела Forbes Ukraine. Сам Боголюбов через пресслужбу заявив, що перетнув кордон України на виїзд на законних підставах.

Деталі

  • «За фактом сприяння у незаконному перетині державного кордону порушено кримінальне провадження, слідством займається Державне бюро розслідувань.
  • Наразі вже затримано одного із прикордонників, який допоміг порушнику покинути Україну за підробним документом. Встановлюється повне коло причетних осіб».
  • Офіційної інформації від правоохоронців щодо цієї справи поки немає.
  • Доповнено. Сам Боголюбов стверджує, що перетнув кордон України на виїзд на законних підставах.
  • «Геннадій виїхав з країни як громадянин України із дотриманням всіх норм та законів. Правила перетину кордону в умовах воєнного стану дозволяють виїжджати чоловікам віком старше 60 років, а також тим, хто утримує троє і більше неповнолітніх дітей. Бізнесмен має всі законні підстави для перетину кордону: вік 62 роки, 7 дітей, 5 з яких – неповнолітні», – йдеться у коментарі пресслужби Боголюбова для УП.
  • Бізнесмен не має будь-яких судових обмежень, які б забороняли йому перетинати кордон, заявила пресслужба.
  • «Прикордонні служби України та Польщі не мали підстав не пропустити Боголюбова і цього разу, бо він не порушив чинне законодавство, виїхавши із України потягом Київ-Хелм» – зазначається у коментарі.

Контекст

Раніше УП повідомила, що Боголюбов нібито незаконно виїхав з України за підробленими документами в ніч на 24 червня поїздом «Київ – Хелм». Бізнесмену 62 роки, тобто він не підлягає мобілізації та забороні на виїзд через це.

Причиною джерела видання називають те, що БЕБ готує йому підозру у справі ПриватБанку. Наразі бізнесмен перебуває в Австрії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд