Категорія
Новини
Дата

В Україні запустилася венчурна студія Boosty Venture Studio для Web3-стартапів. Протягом року проінвестують $3 млн

1 хв читання

Сервісна IT-компанія у сфері Web3 BoostyLabs, венчурний фонд Hypra та компанія CLUST запустили венчурну студію для Web3-стартапів Boosty Venture Studio. Протягом року вона планує вкласти у стартапи $3 млн. Про це повідомили керівний партнер Hypra Ігор Перція та CEO венчурної студії Нікіта Штерінгард.

Ключові факти 

  • Фокус Boosty Venture Studio – інфраструктурні проєкти у сфері Web3, інструменти для розробників та SaaS-рішення. У студії є два портфельні стартапи – Boosty Bridge і Stroom.Network. До кінця 2022 року вона планує інкубувати ще п’ять стартапів, а на горизонті одного року – проінвестувати $3 млн, говорить СЕО студії Штерінгард.
  • Стартапи студії отримують стартовий капітал до $300 000, підтримку технічної команди BoostyLabs, вихід на інвестиційні фонди індустрії для подальшого фандрейзингу, менторство, юридичне й операційне супроводження.
  • В обмін на підтримку стартап віддає частку акціонерного капіталу. З кожним стартапом студія домовляється на різних умовах. «Ми гнучкі, але ми претендуємо на статус кофаундера, а не інвестора», – говорить Штерінгард.

Контекст

Ідея венчурної студії виросла в аутсорсері BoostyLabs – працівники мали ідеї й бажання робити власний продукт, а компанія була готова це фінансувати. Крім блокчейн-девелопера BoostyLabs, до ідеї приєднався фонд Hypra Ігоря Перції. Ініціативу також підтримали партнери проєкту CLUST Руслан Дроздов та Руслан Тимофєєв. Вони також партнери венчурного фонду Adventures Lab.

Студія насамперед інвестуватиме в українські стартапи. Один із проєктів – Boosty Bridge. Він розробляє рішення, яке дає змогу переказувати активи між різними блокчейнами. Інший портфельний стартап – Stroom.Network, який розробляє протокол ліквідного стейкінгу біткоїна. У його команді вихідці з гігантів блокчейн-індустрії Bitfury та Lido. Точну суму інвестицій у стартапи студія не розголошує.

12 жовтня в Україні запрацювала ще одна стартап-студія Up-n-Up, якою керує Олександр Павленко, засновник edtech-стартапу CHOIZY. У запуск студії проінвестували $50 000, повідомляла Forbes пресслужба Up-n-Up.

Студія бере відсоток акціонерного капіталу або частину перших інвестицій в обмін на послугу. За пошук інвестора Up-n-Up бере до 5% від суми інвестицій; дизайн, маркетинг, фінанси, пітчі, розробка коштують за ринковими цінами. «Якщо домовляємося зі стартапом про співпрацю на умовах відсотка, то беремо такі ж відсотки, як ангели на ранніх стадіях», – повідомляла пресслужба.

Популярність формату не повʼязана з війною, стверджує Штерінгард. «Для нас інвестиція у студію – можливість допомогти одразу декільком стартапам», – розповідає партнер Hypra Ігор Перція. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні