Категорія
Новини
Дата

Британська Viasat World придбала «Віасат Україна»

Компанії Viasat World Limited та Sabiero Holdings Limited підписали угоду купівлі-продажу акцій, цією угодою від 16 березня було погоджено, що всі акції Sabiero у Viasat Україна передаються Viasat World, пише dev.ua. Директор ТОВ «Віасат Україна» Андрій Буренок підтвердив Forbes, що тепер компанія на 100% належить британській Viasat.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Можу підтвердити, що компанія ТОВ «Віасат Україна», що з 2008 року дистрибутує канали групи Viasat, на 100% належить британській компанії Viasat World та ніяких зв‘язків з РФ ми не маємо», – повідомив він. 
  • За словами Буренка, Viasat World Ltd перебуває у власності менеджменту компанії з 2022 року. «Є лист від менеджменту Viasat World Ltd до партнерів в Україні, де детально все розписано», – додав він.
  • Відповідно до листа британської компанії Viasat World до українських партнерів, який є у розпорядженні dev.ua, у компанії «Віасат Україна» змінився власник. 
  • До цього Sabiero володіла 99% української компанії, Viasat World – 1%.

Контекст

За даними dev.ua, Viasat World є британською компанією з листопада 2022 року, кінцевими власниками якої є команда менеджменту (розташована у Лондоні), це СЕО компанії Benjamin Groocock (34%), а також Reuben Wheeler (33%) та Karin Heijink (33%).

Нацрада з питань телебачення повідомляла, що з 23 жовтня 2015 року до 28 липня 2022 року директором компанії Viasat World Limited був Дмитро Бабурін, громадянин РФ, і, за даними Нацради, раніше Viasat World була дочірньою компанією тієї ж Sabiero. Регулятор також виявив у звіті Viasat World за 2021 кредитування від Альфа-Банку.

Згідно з річним фінансовим звітом, поданим Sabiero Holdings Limited органам влади Кіпру у 2021 році, акціонерами Sabiero Holdings Limited є низка фізичних осіб (резидентів РФ та інших країн), а також юридична особа Baring Vostok Fund V Nominees Limited (Гернс) і низка громадян РФ, зокрема Олексій Кроль.

У Нацраді вважають, що очолюване Олексієм Кролем ТОВ «Сінерджі» виконує функції холдингової компанії, яка володіє корпоративними правами групи російських юросіб Viasat (мовлення каналів групи Viasat та онлайн-платформи VIJU на території Росії).

За даними Нацради, Viasat World Limited отримує російські доходи від роялті. У листі Viasat стверджується, що жоден із каналів Viasat World не транслюється та не ретранслюється до РФ.

ТОВ «Віасат Україна» займається локальним розповсюдженням телеканалів Viasat World в Україні з 2008 року. Зокрема, російськомовних каналів: VIP Premiere, VIP Megahit, VIP Comedy, Viasat History, TV1000 East, TV1000 Action East, TV1000 World Kino, Viasat Explore CEE, Viasat History, Viasat Nature CEE, Epic Drama CEE.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні