Категорія
Новини
Дата

Британський техномагнат Лінч зник безвісти, після того як його яхта затонула біля берегів Сицилії

2 хв читання

Майкл Лінч /Getty Images

Майкл Лінч Фото Getty Images

Британський мультимільйонер Майк Лінч зник, після того як його яхта Bayesian затонула біля берегів Сицилії, пише Bloomberg. На борту було 12 гостей і 10 членів екіпажу. Берегова охорона Італії веде пошукову операцію та врятувала 15 людей, серед них дружина бізнесмена.

Лінч заробив свій статок на програмному забезпеченні, ЗМІ часто називали його «британським Біллом Гейтсом».

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • За даними берегової охорони та рятувальників, одна людина загинула, а шестеро зникли безвісти, після того як човен Bayesian затонув через шторм у понеділок вранці. 
  • За словами джерел Financial Times, Майк Лінч, один із найвідоміших підприємців у сфері технологій у Великій Британії, зник безвісти. Серед врятованих дружина Лінча, Анджела Бакарес, сказало джерело. Згідно з документацією, Бакарес зареєстрована як власник організації, якій належить Bayesian.
Getty Images

Програма MarineTraffic показує останнє відоме місце розташування яхти Bayesian. Фото Getty Images

Getty Images

Пошуково-рятувальна операція Фото Getty Images

Попередній слайд
Наступний слайд
  • Повідомляється, серед тих, хто вижив, була Шарлотта Голунскі, партнер венчурної фірми Лінча Invoke Capital, разом зі своїм чоловіком та однорічною дочкою. Вона розповіла італійським ЗМІ, що її сімʼя покинула свою каюту під час шторму та попрямувала на палубу.
  • За даними берегової охорони, загалом зниклими безвісти залишаються громадяни Великої Британії, Америки та Канади.
  • За словами рятувальників, для пошуку жертв усередині судна, яке затонуло під час сильного шторму і зараз знаходиться на глибині 50 метрів, задіяні спеціальні водолази.
  • «Наскільки нам відомо, яхта стояла на якорі і не виходила в море», – повідомив представник Camper & Nicholsons.
  • МЗС Великої Британії повідомило, що надає консульську підтримку «низці громадян Великої Британії та їхнім сімʼям після інциденту на Сицилії».

Контекст

Лінч був радником двох премʼєр-міністрів і співзасновником компанії Autonomy у 1996 році. Компанія розробила програмне забезпечення для отримання корисної інформації з неструктурованих джерел, включаючи телефонні дзвінки, електронні листи та відео.

Після продажу Autonomy Лінч створив венчурну компанію Invoke Capital, заснувавши низку технологічних компаній, якими керували колишні співробітники. Найбільш успішною була Darktrace, компанія з кібербезпеки, яка використовує ШІ для виявлення підозрілої активності в ІТ-мережі компанії.

Десять тижнів тому, в червні 2024-го, 59-річного Лінча було виправдано в суді Сан-Франциско за кримінальними звинуваченнями в скоєнні найбільшого в історії Кремнієвої долини шахрайства, повʼязаного з продажем його компанії Autonomy Corp. компанії Hewlett Packard Co. за більш ніж $11 млрд у 2011 році. Через рік HP знизила вартість бізнесу на $8,8 млрд, і почалася тривала судова тяганина.

Лінч програв цивільний процес у Лондоні, повʼязаний з угодою в 2022 році, і був екстрадований до США, де постав перед федеральним судом Сан-Франциско. На початку червня присяжні визнали його невинним за всіма пунктами звинувачення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд