Категорія
Новини
Дата

Carlsberg розраховує завершити продаж бізнесу в Росії у 2023 році

Данська пивоварна компанія Carlsberg, яка повідомила про повний вихід із Росії в березні, планує завершити продаж бізнесу через 12 місяців після цього оголошення. Про це пише Reuters із посиланням на заяву головного виконавчого директора компанії Кееса т'Харта.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Carlsberg, яка має вісім пивоварень і 8400 співробітників у Росії, заявила в березні, що продасть свій бізнес у країні, в такий спосіб приєднавшись до виходу західних компаній із Росії після її вторгнення в Україну.
  • «Продаж, найімовірніше, буде завершено через 12 місяців після того, як компанія оголосила про план виходу», – сказав тʼХарт.
  • Компанія в середу оголосила про списання своїх російських активів на 9,6 млрд данських крон (€1,28 млрд), унаслідок чого чистий збиток за перше півріччя склав 5,28 млрд данських крон (€716 млн).

Контекст

У 2021 році виторг російського бізнесу Carlsberg становив 6,5 млрд данських крон, операційний прибуток – 682 млн крон (близько $1 млрд та $100 млн відповідно).

28 березня Carlsberg вирішила повністю позбутися бізнесу в РФ. Після завершення процесу компанія не матиме ніякої присутності в Росії, повідомили у пресслужбі. Бізнес групи в РФ розглядатиметься як актив, утримуваний для продажу, до завершення вибуття. Зазначалося, що до завершення виходу з ринку компанія підтримуватиме обмежений рівень операцій, щоб допомогти працівникам. Будь-який прибуток, отриманий під час гуманітарної кризи, компанія передасть Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні