Категорія
Новини
Дата

Внаслідок останньої російської атаки пошкоджено дев’ять блоків ТЕС – Шмигаль

Під час останньої масованої ракетної атаки Росії було пошкоджено дев’ять блоків теплових електростанцій. Про це повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами премʼєра, зазнали пошкоджень об’єкти генерації: один блок теплової електростанції на Сході та вісім блоків теплових електростанцій на Заході України. 
  • Також пошкоджено три магістральні підстанції та одна повітряна лінія. 
  • «Це призвело до зростання дефіциту потужності в енергосистемі. Що змушує щодня, починаючи з 15 січня, застосовувати аварійні відключення», – заявив Шмигаль.
  • Проте, за його словами, енергосистема вистояла, залишилася цілісною та керованою. «У цілодобовому режимі тривають ремонтні роботи. Щодня працюємо над тим, аби в Україну надходило більше генераторів, трансформаторів та іншого обладнання для ліквідації пошкоджень», – додав голова уряду.
  • Крім того, він наголосив, що Україна відчуває постійну підтримку в енергетичній галузі з боку іноземних друзів і партнерів. 
  • «Зокрема, за кошти Фонду підтримки енергетики України плануємо закупити енергообладнання на суму понад €100 млн», – повідомив Шмигаль.
  • З останніх надходжень – це 45 електростанцій резервного живлення від Азербайджану та потужні генератори для Чернігівщини, надані Японією, додав премʼєр.

Контекст

Раніше в Міненерго заявляли, що внаслідок російських ракетних обстрілів 14 січня пошкоджені енергообʼєкти в шести областях. Також одна з російських ракет влучила в багатоповерховий будинок у Дніпрі. Загинули 44 людини, зокрема пʼятеро дітей. 

За даними «Укренерго», на ранок 17 січня зберігався значний дефіцит потужності в енергосистемі, особливо у ранковий і вечірній піки споживання. 

До всіх операторів систем розподілу доведені ліміти споживання на всю добу. Внаслідок їх перевищення застосовані аварійні відключення у Харківській, Донецькій, Дніпропетровській, Київській, Запорізькій, Кіровоградській областях України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні